Kunst Centraal Instagram

Kunst Centraal versterkt creatieve kracht van leerlingen, leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs.

Op 7 september organiseren we weer een live Kinderboekenfeest. De beste voorbereiding op een creatieve Kinderboekenweek! In twee uur tijd dompelen we jou en je team onder in het thema ‘Gi-ga-groen!’.

Meld je aan!

Prikkels -het leukste magazine over cultuur op school- is nu te lezen op onze website! Blijf (online) op de hoogte van de nieuwste, leukste en leerzame artikels, interviews, lestips en tools.

Lees Prikkels

Kom naar het bijzondere CKV vmbo-netwerk op 11 april en ontdek voorstellingen voor in de klas.

Bekijk activiteit

Lees alles over de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider op onze website.

Lees verder

Ga je mee op muziekreis door de stad? Zangeres Márin neemt de kinderen uit groep 1 en 2 mee op een muzikale tocht door de stad. Zing en doe mee!

Bekijk video

Tot en met deze zondag organiseert het festival Lente-Uitjes speciaal jeugdtheater voor in de vakantie. Bekijk het volledige programma!

Bekijk website

Per 1 februari 2022 is Jeroen Willem Klomps de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Kunst Centraal. Hij volgt Renate Westerlaken-Loos op, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Renate Westerlaken-Loos was vanaf 2016 voorzitter.

Lees verder

Quentley maakt enorme kunstwerken van karton. Ze zijn zo precies gemaakt en bewerkt, dat je zijn vrienden en familie kunt herkennen in de portretten. Wist jij dat dat kon met zo’n alledaags materiaal? Laten we beginnen met het maken van je lievelingseten! Een sappige ananas van papier

Doe mee

Graffity artiest Naomi King laat zien hoe ze letters en patronen ontwerpt. Hoe zorg je ervoor dat de letters opvallen? Kijk en ontwerp mee!

Doe mee

De 12 kunstenaars die deelnemen aan Podium Digitaal stellen zich voor!

Lees verder

Kunst en erfgoed verbinden met andere vakken stond centraal in de workshop ‘Cultuur Verbindt!’ op 14 december 2021. Bekijk de terugblik!

Lees verder

Sta je regelmatig als gastdocent voor de klas? Dan ben je ongetwijfeld wel eens in een lastige situatie verzeild geraakt. Hoe ga jij daarmee om? Op 16 februari bespreken we concrete omstandigheden en komen we tijdens dit proeflokaal tot de do’s en don’ts.

Meld je aan!

Tijdens de bijeenkomst Creatieve kracht in het S(B)O in november lieten we zien wat er mogelijk is voor S(B)O scholen binnen Cultuureducatie met Kwaliteit.

 

Bekijk de terugblik

Wil je aan de slag met kunst en technologie? Op 17 en 31 maart maak je kennis met de methode Creatieve Code, waarin creatief programmeren, digitale kunst en technologische ontwikkelingen centraal staan.

Meld je aan

Voor gastdocenten, culturele partners, leerkrachten en cultuurcoördinatoren uit het primair onderwijs hebben we ook weer interessante middagen op de agenda staan!

Kom jij ook?

Vergroot je vaardigheden en beleef het plezier van maken, op 7 en 9 februari. Theatermaker Simone Gijben en erfgoedspecialist Dorien Wijstma leren je hoe.

Bekijk de activiteit

Ontdek samen met jouw leerlingen verschillende tradities en gewoonten met ons project ‘Het is feest!’.

Bekijk lesmateriaal

Ga op 14 december aan de slag met kunstenaar Eline Janssens en Dorien Wijstma van Landschap Erfgoed Utrecht en verrijk je kunstles.

Ik doe mee!

Op 2 februari laten scholen die (willen) deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit zien hoe zij dit voor elkaar hebben gekregen, tijdens ‘Vuur voor cultuur’.

Meer informatie