Kunst Centraal Instagram

Kunst Centraal versterkt creatieve kracht van leerlingen, leerkrachten en docenten in het primair en voortgezet onderwijs.

Agenda po

Bekijk de volledige agenda voor het primair onderwijs op onze website.

Lees verder

Podcast ‘Leer mij denken als een kunstenaar’

Op zoek naar antwoorden op deze en nog veel meer vragen neemt podcastmaker Merel Steinweg je mee naar bijzondere plekken in de provincie Utrecht en ontmoet leerlingen en onderwijsprofessionals.

Beluister, ervaar en deel!

Vacature: Medewerker Financiën (0,5fte)

Voor het voeren van de financiële administratie en ondersteunende administratieve werkzaamheden zoeken we een enthousiaste collega!

Bekijk de vacature

CKV vmbo-netwerk

Hey CKV-docent! Ben jij al met je leerlingen naar de nieuwe tentoonstelling Double Act in het Centraal Museum geweest? Hier treffen videokunst en zeventiende-eeuwse schilderen elkaar in de zoektocht naar wat het betekent om mens te zijn.

Meld je aan!

Cultuurworkshop Erfgoed

Lees de terugblik van onze Cultuurworkshop Erfgoed terug op onze website!

Lees verder
Creatieve kracht in het S(B)O

Kom jij ook naar Creatieve kracht in het S(B)O op 23 november? We vertellen alles over de instrumentenpakket-actie van ‘Meer muziek in de klas’ en krijgen een flinke dosis muzikale inspiratie door vakspecialist Ingrid Tjaden. Kom jij ook?

Lees verder
Kinderboekenweek: Gi-ga-groen

We wensen alle leerkrachten en leerlingen veel leesplezier tijdens de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! Wil je nog meer inspiratie voor in de klas? Lees de Prikkels met als thema ‘Groen’

Lees Prikkels
Dag van de leraar 2022

Verras je team of collega’s op de Dag van de leraar met het boek Wicked Art Assignments!

Bekijk het boek
Post-HBO Cultuurbegeleider

Lees het verhaal van Margriet Viool over de opleiding Post-HBO Cultuurbegeleider.

Lees het artikel uit Prikkels

Lees en bekijk de terugblik van het Kinderboekenfeest van 7 september!

Lees verder

Verhalen brengen de lesstof voor je leerlingen tot leven. In de nieuwste Prikkels vertelt Carla Huisman samen met haar collega’s het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Hoe nemen zij kinderen mee? In deze snelcursus storytelling krijg je praktische tips en handige tools waarmee je direct met je eigen lesstof in de klas aan de slag kunt.

Lees het artikel uit Prikkels
cup a soup food for thoughts

Start het nieuwe schooljaar goed en kom naar de (gratis) inspiratiebijeenkomst Food for thoughts op 6 oktober. ‘Hoe kies ik de juiste voorstelling uit voor mijn leerlingen?’ is het vraagstuk dat we theatraal behandelen met DOX en Theater Utrecht.

Kom je ook?

Jorn Laponder en Jolijn Zwart zijn theatermaker. Bij Theaterschool Masquerade maken zij theater met kinderen. Daarnaast spelen ze zelf. Maar één keer per jaar, voor de Kinderboekenweek, bedenken zij een theatrale act die niet zij, maar leerkrachten uit kunnen voeren. Spannend én leuk om te doen!

Lees het artikel uit Prikkels

Op 7 september organiseren we weer een live Kinderboekenfeest. De beste voorbereiding op een creatieve Kinderboekenweek! In twee uur tijd dompelen we jou en je team onder in het thema ‘Gi-ga-groen!’.

Meld je aan!

Prikkels -het leukste magazine over cultuur op school- is nu te lezen op onze website! Blijf (online) op de hoogte van de nieuwste, leukste en leerzame artikels, interviews, lestips en tools.

Lees Prikkels

Kom naar het bijzondere CKV vmbo-netwerk op 11 april en ontdek voorstellingen voor in de klas.

Bekijk activiteit

Lees alles over de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider op onze website.

Lees verder

Ga je mee op muziekreis door de stad? Zangeres Márin neemt de kinderen uit groep 1 en 2 mee op een muzikale tocht door de stad. Zing en doe mee!

Bekijk video

Tot en met deze zondag organiseert het festival Lente-Uitjes speciaal jeugdtheater voor in de vakantie. Bekijk het volledige programma!

Lees verder