Agenda

26 aug - 18 jul
2024 - 2025
Voortgezet onderwijs
CKV vmbo-netwerk
Ook in 2024 - 2025 organiseren we het CKV vmbo-netwerk waarin je met elkaar in gesprek gaat en ideeën uitwisselt. Ieder netwerk staat in het teken van een praktische activiteit gekoppeld aan een actueel thema.
1 - 30 sep
2024
Primair onderwijs
Gemeentelijke cultuurnetwerken
Op de online informatiebijeenkomst over het Kunstmenu en Cultuurprogramma trappen we het nieuwe schooljaar af. Wij zorgen voor een moment om kennis te delen, inspiratie op te doen en je bij te praten met actuele informatie over cultuureducatie op jouw school. We organiseren dit cultuurnetwerk per gemeente.
4 sep
2024
15:30 Primair onderwijs
‘Lekker eigenwijs!’ Kinderboekenfeest: de beste voorbereiding op een creatieve Kinderboekenweek
Duik dit jaar in het kinderboekenfeest vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen! Dompel je onder in creatieve werkvormen rond het thema 'Lekker eigenwijs'. Je maakt een sprankelende act en inspirerende workshops mee en koopt een prachtig boekenpakket van 8 titels vol sterke personages die laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat je zelf wilt. Door een bezoek aan het feest bereid je je voor op een creatieve invulling van de Kinderboekenweek.
17 sep
2024
Voortgezet onderwijs
Online uurtje CJP
Weet je al dat als je vóór 31 oktober je leerlinggegevens uploadt bij CJP je 30 gratis docentenpassen krijgt? Het ‘Online uurtje CJP’ zit boordevol praktische tips voor cultuurcoördinatoren, docenten en directie van het VO die een goede start willen maken in het nieuwe jaar!
25 sep - 16 jan
2024 - 2025
13:00 - 17:00 Voortgezet onderwijs
Draagvlak vergroten
Hoe betrek je collega’s en directie meer bij jouw cultuureducatieplan? En hoe kun je meer voor elkaar krijgen op school? In deze driedelige training begeleidt organisatieadviseur Ine de Leeuw je bij het beantwoorden van deze en vooral ook eigen leervragen. Want je eigen leervraag en/of schoolsituatie vormen het uitgangspunt.
4 okt - 27 jun
2024 - 2025
10:00 - 17:00 Primair onderwijs
Post-hbo Cultuurbegeleider
Met een Cultuurbegeleider op school zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs! Op vrijdag 4 oktober 2024 start een nieuwe lichting cultuurcoördinatoren aan de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider. In negen studiedagen leren zij hoe ze cultuureducatie handen en voeten kunnen geven. Ben jij er ook bij?
10 okt - 5 jun
2024 - 2025
15:30 - 18:30 Voortgezet onderwijs
Training Cultuurcoördinator vo
Hoe zorg je voor kwalitatief goede kunst- en cultuuronderwijs op je voortgezet onderwijs-school? En hoe krijg je de rest van het schoolteam aan boord zodat het cultuurbeleid breed gedragen wordt? Steeds meer (kunstvak)docenten die het cultuurprogramma op vo-scholen invullen, geven aan behoefte te hebben aan aanvullende training.
1 nov - 31 mrt
2024 - 2025
Primair onderwijs
Cultuurworkshops
Train je talent! Raak weer geïnspireerd in erfgoed, dans, drama, beeldend, creatief met taal, mediakunst of muziek tijdens de Cultuurworkshops in november en/of maart. Doe mee met een aantal collega's of je hele team!
13 nov
2024
Voortgezet onderwijs
Kunst in tijden van polarisatie
Kan kunsteducatie helpen om jongeren genuanceerd in gesprek te laten gaan over complexe onderwerpen en taboes? Tijdens deze inspiratiebijeenkomst verkennen we de kracht van kunst bij het werken aan onderling begrip en empathie op school.
13 nov - 11 jun
2024 - 2025
14:45 - 17:30 Primair onderwijs
ICC-cursus
Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Vanaf november 2024 start een nieuwe groep cursisten. Krijg in acht bijeenkomsten praktische handvatten, oefen vaardigheden, verrijk je kennis en schrijf een cultuurplan voor je school.