Agenda

9 nov - 14 jun
2022 - 2023
14:45 - 17:30 Primair onderwijs
ICC-cursus
Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Vanaf woensdag 9 november start een nieuwe groep cursisten. In 8 bijeenkomsten krijgen zij praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om hun rol optimaal vorm te geven. Schrijf je nu in!
13 jan - 30 nov
2023
10:00 - 17:00 Primair onderwijs
Post HBO Cultuurbegeleider
Met een Cultuurbegeleider op school, zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs! Vanaf vrijdag 13 januari 2023 start een nieuwe lichting cultuurcoördinatoren aan de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider. In negen studiedagen leren zij hoe je met je team cultuureducatie handen en voeten kunt geven. Ben jij er ook bij?
4 apr
2023
12:15 - 17:00 Voortgezet onderwijs
CKV vmbo-netwerk: vo presentatiedag
Dit schooljaar sluiten we met ons tweede CKV vmbo-netwerk weer aan bij de vo-presentatiedag van de impresariaten STT Produkties en uit de Kunst, met drie rondes voorstellingen. Dit is dé kans om in een korte tijd verschillende voorstellingen te bekijken en uit het aanbod te kiezen.
18 apr
2023
15:00 - 17:30 Primair onderwijs
Proeflokaal ‘Reflecteren. Hoe? Zo!’
Hoe kun je met kinderen reflecteren? Dit proeflokaal voor gastdocenten is de derde in een serie van drie (ook los bij te wonen).
10 mei
2023
15:30 - 17:30 Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs
Anders kijken
Cultuureducatie draagt bij aan burgerschap. Astrid Poot, Sanne Scholten, Monaim Benrida, Atta de tolk en Jo-Anneke van der Molen nemen ons mee in hun visie en ideeën. Bevlogen door hun verhalen gaat u met andere beleidsmakers cultuur & onderwijs en directeuren uit het po & vo in gesprek. Welke rol kunt u vervullen bij het faciliteren en versterken van cultuureducatie op uw school of in uw gemeente?
24 mei
2023
15:30 - 17:00 Primair onderwijs
Creatieve kracht in het S(B)O
Juist voor kinderen en jongeren met een beperking biedt creativiteit kansen. Kansen om zichzelf te zijn en kansen om zichzelf te ontwikkelen. De kracht van kunst en cultuur is dat leren niet moeilijk is, maar spelenderwijs gaat. Maar hoe geef je als S(B)O school creativiteitsontwikkeling een structurele stevige basis? Het is fijn om van andere scholen te horen hoe zij dit aanpakken en te leren van de professionals.
31 mei - 30 jun
2023
15:30 - 18:30 Voortgezet onderwijs
Training Cultuurcoördinator vo
Hoe zorg je voor kwalitatief kunst- en cultuuronderwijs op je voortgezet onderwijs school? En hoe krijg je de rest van het schoolteam aan boord zodat het cultuurbeleid breed gedragen wordt? Steeds meer (kunstvak)docenten die het cultuurprogramma op vo-scholen invullen geven aan behoefte te hebben aan aanvullende training. In oktober start daarom weer de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs in verschillende landelijke regio’s.
21 aug - 1 jul
2023 - 2024
Voortgezet onderwijs
CKV vmbo-netwerk
Elke vmbo-school biedt het vak ckv aan. De invulling daarvan verschilt echter per school. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een vmbo-netwerk. Doe ideeën op bij andere scholen in de provincie Utrecht en deel je eigen good practices. Inspirerende sprekers praten je bij over allerlei actuele onderwerpen. Wil je uitgenodigd worden? Schrijf je dan in!
6 sep
2023
15:30 - 17:30 Primair onderwijs
Kinderboekenfeest ‘Bij mij thuis’
Kunst Centraal helpt leerkrachten om het kinderboekenweekthema 'Bij mij thuis' te koppelen aan creatieve werkvormen. Dat doen we met een sprankelende act, inspirerende workshops en praktische tools. In één middag of avond bereiden wij je voor op een creatieve Kinderboekenweek.
18 sep - 30 apr
2023 - 2024
15:30 - 17:30 Primair onderwijs
Cultuurworkshops
Heb jij een passie voor een van de kunstvakken en zou je jezelf daarin wat verder willen trainen? Volg dan een jaar lang een serie van vier workshops over deze kunstdiscipline en vergroot je vaardigheden en kennis. Je leert het creatieve proces toepassen en krijgt veel werkvormen mee voor in de klas. Je kunt kiezen tussen de disciplines: dans, drama, muziek, beeldend, creatief met taal, erfgoed en mediakunst.