Agenda

7 sep
2022
Primair
Kinderboekenfeest: Gi-Ga-Groen
Op 7 september van 15:30 uur - 17:30 uur én van 19:00 uur - 21:00 uur organiseren we weer een live Kinderboekenfeest. De beste voorbereiding op een creatieve Kinderboekenweek!
8 sep - 7 jul
2022
Voortgezet
CKV vmbo-netwerk
Elke vmbo-school biedt het vak ckv aan. De invulling daarvan verschilt echter per school. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een vmbo-netwerk. Doe ideeën op bij andere scholen in de provincie Utrecht en deel je eigen good practices. Inspirerende sprekers praten je bij over allerlei actuele onderwerpen. Wil je uitgenodigd worden? Schrijf je dan in!
21 sep
2022
15:00 - 17:00 Primair
Cultuurmenu
Een goede start maak je maar één keer. Op deze digitale informatiebijeenkomst over het Kunstmenu en Cultuurprogramma trappen we het nieuwe cultuurjaar af. Er is een apart moment voor startende cultuurcoördinatoren.
21 sep - 13 apr
2022 - 2023
15:30 - 17:30 Primair
Cultuurworkshops
Heb jij een passie voor een van de kunstvakken en zou je jezelf daarin wat verder willen trainen? Volg dan een jaar lang een serie van vier workshops over deze kunstdiscipline en vergroot je vaardigheden en kennis. Je leert het creatieve proces toepassen en krijgt veel werkvormen mee voor in de klas. Je kunt kiezen tussen de disciplines: dans, drama, muziek, beeldend, creatief met taal, erfgoed en mediakunst.
6 okt - 1 jun
2022 - 2023
15:30 - 18:30 Voortgezet
Training Cultuurcoördinator vo
Hoe zorg je voor kwalitatief kunst- en cultuuronderwijs op je voortgezet onderwijs school? En hoe krijg je de rest van het schoolteam aan boord zodat het cultuurbeleid breed gedragen wordt? Steeds meer (kunstvak)docenten die het cultuurprogramma op vo-scholen invullen geven aan behoefte te hebben aan aanvullende training. In oktober start daarom weer de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs in verschillende landelijke regio’s.
6 okt
2022
16:00 - 19:00 Voortgezet
Food for thoughts
Laat je verwennen tijdens deze avond voor docenten, leerlingen en makers. De avond heeft de vorm van een theatraal debat. De vraag die centraal staat is: hoe betrek je leerlingen bij het cultuuronderwijs? Acteurs van Theatergroep DOX spelen verschillende rollen. Docenten, leerlingen en makers reageren op stellingen die je aan het denken zetten.
7 okt - 2 aug
2022
10:00 - 17:00 Primair
Post HBO Cultuurbegeleider
Met een Cultuurbegeleider op school, zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs! Vanaf donderdag 27 oktober 2022 start een nieuwe lichting cultuurcoördinatoren aan de Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider. In negen studiedagen leren zij hoe je met je team cultuureducatie handen en voeten kunt geven. Ben jij er ook bij?
9 nov - 14 jun
2022 - 2023
14:45 - 17:30 Primair
ICC-cursus
Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Vanaf woensdag 9 november start een nieuwe groep cursisten. In 8 bijeenkomsten krijgen zij praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om hun rol optimaal vorm te geven. Schrijf je nu in!
23 nov
2022
15:30 - 17:00 Primair
Creatieve kracht in het S(B)O
Juist voor kinderen en jongeren met een beperking biedt creativiteit kansen. Kansen om zichzelf te zijn en kansen om zichzelf te ontwikkelen. De kracht van kunst en cultuur is dat leren niet moeilijk is, maar spelenderwijs gaat. Maar hoe geef je als S(B)O school creativiteitsontwikkeling een structurele stevige basis? Het is fijn om van andere scholen te horen hoe zij dit aanpakken en te leren van de professionals.
9 jan - 28 feb
2023
Primair
Cultuurnetwerken
Kom even je motor voor cultuur opladen om daarna vol nieuwe energie weer verder te kunnen. Wij zorgen voor een moment om kennis te delen, inspiratie op te doen en je bij te praten met actuele informatie over cultuureducatie op jouw school. We organiseren het cultuurnetwerk per regio en nodigen je persoonlijk uit via een datumprikker.