Agenda

11 okt - 19 jul
2023 - 2024
15:30 - 17:30 Primair onderwijs
Cultuurworkshops
Heb jij een passie voor een van de kunstvakken en zou je jezelf daarin wat verder willen trainen? Volg dan een jaar lang een serie van vier workshops over deze kunstdiscipline en vergroot je vaardigheden en kennis. Je leert het creatieve proces toepassen en krijgt veel werkvormen mee voor in de klas. Je kunt kiezen tussen de disciplines: dans, drama, muziek, beeldend, creatief met taal, erfgoed en mediakunst.
12 jan - 6 dec
2024
10:00 - 17:00 Primair onderwijs
Post-hbo Cultuurbegeleider
Met een Cultuurbegeleider op school, zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs! Vanaf vrijdag 12 januari 2024 start een nieuwe lichting cultuurcoördinatoren aan de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider. In negen studiedagen leren zij hoe je met je team cultuureducatie handen en voeten kunt geven. Ben jij er ook bij?
25 jan - 29 mrt
2024
15:00 - 17:30
Cultuurnetwerk
Na de online netwerkbijeenkomst in september is het tijd om live kennis te delen, inspiratie op te doen en uit te wisselen over cultuureducatie op jouw school. We organiseren de live netwerkbijeenkomst per regio, vanaf februari tot april.
12 mrt
2024
15:00 - 17:30 Primair onderwijs
Proeflokaal 2: Samen zie je meer
In dit proeflokaal voor gastdocenten maak je kennis met Visual Thinking Strategies (VTS) en andere kijktechnieken. Het is tweede in een serie van drie (ze zijn ook los bij te wonen).
20 mrt
2024
15:00 - 17:30 Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs
Anders doen
Wat kun je als beleidsmaker doen om cultuurbeleid op jouw school of in je gemeente handen en voeten te geven? Hoe maak je van je beleid realiteit?
26 mrt
2024
15:00 - 17:00 Voortgezet onderwijs
CKV vmbo-netwerk
Elke vmbo-school biedt het vak CKV aan. De invulling daarvan verschilt echter per school. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een vmbo-netwerk. Doe ideeën op bij andere scholen in de provincie Utrecht en deel je eigen good practices. Inspirerende sprekers praten je bij over allerlei actuele onderwerpen.
11 apr
2024
15:00 - 17:30 Primair onderwijs
Proeflokaal 3: Vervelende kinderen bestaan niet?!
Hoe kun jij als gastdocent bijdragen aan een veilige sfeer in de klas? Hoe spreek je kinderen op een goede manier aan op het gewenste gedrag? En hoe een hele klas? En wat is er nog mogelijk als het echt helemaal misloopt? Het is het derde proeflokaal in een serie van drie (ze zijn ook los bij te wonen).
18 apr
2024
15:30 - 17:15 Voortgezet onderwijs
Rijker kijken: denken zichtbaar maken
Visual Thinking Strategies is een bekende methode in de museumwereld waarbij je leert kijken met een open en onbevangen blik. Je staat stil bij wat je ziet, je onderzoekt en denkt hardop en maakt samen met anderen een verhaal bij wat je ziet. In deze digitale inspiratieworkshop ontdek je meerdere van soortgelijke kijk-strategieën die je kunt toepassen bij het kijken naar kunst, (erfgoed)voorwerpen of foto’s.
22 mei
2024
15:30 - 17:30 Primair onderwijs
Vuur voor cultuur: Vier de verschillen
Vuur voor Cultuur is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de deelnemende scholen van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), en alle scholen in de provincie die hier kennis mee willen maken. Want hoe geef jij het Vuur voor Cultuur door op jouw school? We vieren de verschillen, met vurige presentaties en diverse workshops.
4 sep
2024
15:30 Primair onderwijs
‘Lekker eigenwijs!’ Kinderboekenfeest: de beste voorbereiding op een creatieve Kinderboekenweek
Duik dit jaar in het kinderboekenfeest vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen! Dompel je onder in creatieve werkvormen rond het thema 'Lekker eigenwijs'. Je maakt een sprankelende act en inspirerende workshops mee en koopt een prachtig boekenpakket van 8 titels vol sterke personages die laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat je zelf wilt. Door een bezoek aan het feest bereid je je voor op een creatieve invulling van de Kinderboekenweek.