Agenda

Post-hbo Cultuurbegeleider

4 okt - 27 jun
2024 - 2025

10:00 - 17:00

Primair onderwijs

Met een Cultuurbegeleider op school zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs! Op vrijdag 4 oktober 2024 start een nieuwe lichting cultuurcoördinatoren aan de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider. In negen studiedagen leren zij hoe ze cultuureducatie handen en voeten kunnen geven. Ben jij er ook bij?

Data

2024

2025

Wat houdt de opleiding in?

Deze opleiding is een vervolg op de ICC-cursus. Heb je als ICC’er meer behoefte aan coachingsvaardigheden en inhoudelijke en theoretische kennis over cultuureducatie? Wil je meer weten over verandermanagement of meer inspiratie voor de cultuurvakken? In de post-hbo-opleiding leer je het allemaal!

Voor jouw school betekent het dat jij als cultuurbegeleider in staat bent het team te bevragen op wat ze willen veranderen en hen te ondersteunen in het realiseren van deze verandering. Ook kun je cultuurvakken verbinden aan andere vakken en het belang daarvan onderbouwen. Cultuureducatie komt daarmee weer in het hart van het onderwijs!

Certificering

De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Je ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het abituriëntenregister. Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je een ICC-cursus afgerond of een vergelijkbare vooropleiding/praktijkervaring. Heb je nog geen ICC-certificaat? De ICC-cursus is dit jaar kosteloos voor leerkrachten uit de provincie Utrecht! Lees meer.

Totale studiebelasting 420 uur (inclusief 70 uur contacttijd)
Kosten € 3.221,- / deelnemer (inclusief administratie- en materiaalkosten, diploma en inschrijving in het abituriëntenregister, exclusief literatuur ca. € 175,-).
Lerarenregister 260 punten
Contactpersoon Jos Bol / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)
Inschrijven Marnix Academie