CultuurKoers

Kunst Centraal investeert met de ‘CultuurKoers’ in jou als cultuurcoördinator. Hoe we dat doen? Ieder jaar stellen we voor vier scholen €1000 beschikbaar. Met dat geld word jij vrijgemaakt om 15 uur te besteden aan de ontwikkeling en versteviging van cultuuronderwijs binnen jouw school. En wij helpen jou tijdens dit traject met onze kennis en expertise!

Hoe loopt het traject?

We voeren binnen een schooljaar drie gesprekken (2 uur per gesprek) waarbij we de situatie op jouw school in kaart brengen, koers bepalen, maar ook concreet tot actie komen. Om ervoor te zorgen dat de ambities breed gedragen worden, is ook de directeur bij twee van de gesprekken aanwezig.

 • Ontwikkelgesprek 1: stand van zaken in kaart brengen

  Wat is jullie visie en wat zijn jullie ambities? Is er een cultuurplan? Is er draagvlak? Werk je met doorlopende leerlijnen? Hoe is het financieel geregeld? De rector is ook bij dit gesprek aanwezig.

 • Ontwikkelgesprek 2: koers bepalen

  Welke stappen moeten worden gezet om jullie doel te behalen? Welke mensen en middelen helpen daarbij? Je kiest een concrete actie om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld een docententraining, een activiteit voor leerlingen of het doen van een subsidieaanvraag. Deze actie draagt bij aan jullie doel.

  Voorbeelden van docententrainingen

  Voorbeelden van activiteiten voor leerlingen

 • Aan de slag!

  Je gaat zelf aan de slag met het uitvoeren van de gekozen actie.

 • Ontwikkelgesprek 3: ingezette koers borgen en verankeren

  We helpen je om het ingezette beleid ook te borgen en verankeren binnen je school. De directeur is ook bij dit gesprek aanwezig.

Hoe doe je mee?

Mail je naam, de school waar je werkzaam bent en een korte motivatie naar vo@kunstcentraal.nl. Met oog op de formatie van volgend schooljaar raden we aan je voor 1 mei aan te melden.

 

Om kansengelijkheid te vergroten richten we ons voornamelijk op de gemeente Baarn, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Montfoort, Nieuwegein, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Je school krijgt €1000. Met deze €1000 word jij 15 uur vrijgeroosterd om te besteden aan je taken als cultuurcoördinator (15 uur = 6 uur ontwikkelgesprekken en 7 uur uitvoering actie).
 • Drie ontwikkelgesprekken van 2 uur, waarin wij je op weg helpen.

Wat verwachten wij van jou en jouw school?

 • De directeur is aanwezig bij twee van de drie ontwikkelgesprekken.
 • De 15 uur wordt idealiter verwerkt in de baanomvang van de cultuurcoördinator. Lukt dit niet, dan zoeken we samen een andere oplossing.
 • Uit het plan wordt een actie gekozen die jij als cultuurcoördinator uitvoert. Die actie betaalt de school zelf.