Wat doen wij?

Kunst Centraal zorgt voor goede cultuureducatie voor iedereen van 4 tot 18 jaar in de provincie Utrecht. Wij werken in zowel primair als voortgezet onderwijs. Wij versterken de creatieve kracht van leerlingen, leerkrachten, docenten en beleidsmakers. Dit doen we met programma's voor leerlingen, aanbod voor deskundigheidsbevordering en advies.

 

 

Wat doen wij voor het voortgezet onderwijs?

  • Financiële regelingen
    • Overzicht van landelijke regelingenwww.lkca.nl
    • Erfgoed maken: zet een of twee ontwikkelstappen in bestaande erfgoedprojecten op je school. Meer info: Fonds voor Cultuurparticipatie
    • Fonds Kultiveren: Voor cultuurprojecten voor en/of door jongeren in het zuidwestelijke deel van Utrecht. Meer info

Aanbod 2022-2023

Ben jij benieuwd naar het totale aanbod van dit schooljaar?

Bekijk aanbodboekje

Agenda voor het voortgezet onderwijs

Bekijk agenda

Een brede blik op cultuuronderwijs

Als docent of cultuurcoördinator heb je soms behoefte aan een frisse blik. Wij verzorgen workshops, trainingen en inspiratiemomenten die je aan zo’n frisse blik kunnen helpen. We begeleiden docenten ook persoonlijk, als je bijvoorbeeld je visie op cultuuronderwijs wilt schrijven.

Bekijk de video

Wat doen wij voor het Primair Onderwijs?

Voor leerlingen

Voor leerkrachten, directeuren en gemeenten

Podium Digitaal

 

Podium Digitaal is een begeleidingstraject voor kunstenaars. Samen met Kunst Centraal en workshopdocenten onderzoeken zij hoe ze nieuwe digitale technieken kunnen inzetten in kunsteducatie.

Bekijk project

Agenda voor het primair onderwijs

Bekijk agenda

Wat doen wij voor het Speciaal onderwijs?

Flyer S(B)O

Juist voor leerlingen in het speciaal onderwijs is cultuureducatie een bron van ontwikkeling. Kunst Centraal helpt scholen in het SBO om een visie te ontwikkelen, het team te trainen en activiteiten voor leerlingen te ontwerpen. We zijn er ook voor jou!

Bekijk de flyer!