Wat doen wij?

Kunst Centraal zorgt voor goede cultuureducatie voor iedereen van 4 tot 18 jaar in de provincie Utrecht. Wij werken in zowel primair als voortgezet onderwijs. Wij versterken de creatieve kracht van leerlingen, leerkrachten, docenten en beleidsmakers. Dit doen we met programma's voor leerlingen, aanbod voor deskundigheidsbevordering en advies.

 

 

Voor leerlingen

Prikkels

Drie keer per jaar maken wij samen met onze collega-organisatie Plein C het tijdschrift Prikkels. Gekoppeld aan een actueel thema vind je in dit leukste magazine over cultuureducatie praktische lestips en tools, achtergronden en interviews.

Lees Prikkels

Voor leerkrachten, directeuren en gemeenten

Agenda voor het primair onderwijs

Bekijk agenda

Podium Digitaal

 

Kunst Centraal heeft van het Cultuur Innovatiefonds van de provincie Utrecht geld gekregen om met makers nieuwe vormen te zoeken voor digitale kunsteducatie.

Bekijk project

Wat doen wij voor het voortgezet onderwijs?

Agenda voor het voortgezet onderwijs

Bekijk agenda

Een brede blik op cultuuronderwijs

Als docent of cultuurcoördinator heb je soms behoefte aan een frisse blik. Wij verzorgen workshops, trainingen en inspiratiemomenten die je aan zo’n frisse blik kunnen helpen. We begeleiden docenten ook persoonlijk, als je bijvoorbeeld je visie op cultuuronderwijs wilt schrijven.

Bekijk de video

Wat doen wij voor het Speciaal onderwijs?

Flyer S(B)O

Juist voor leerlingen in het speciaal onderwijs is cultuureducatie een bron van ontwikkeling. Kunst Centraal helpt scholen in het SBO en VSO om een visie te ontwikkelen, het team te trainen en activiteiten voor leerlingen te ontwerpen. We zijn er ook voor jou! Deze brochure vertelt je wat we voor je kunnen doen.

Spiegelstem - Monobanda

Creatieve kracht in het S(B)O

Tijdens de bijeenkomst Creatieve kracht in het S(B)O op 10 november lieten we zien wat er mogelijk is voor S(B)O scholen binnen Cultuureducatie met Kwaliteit. Ook gaven enkele culturele partners een impressie van wat zij kunnen betekenen voor het S(B)O.

Lees de terugblik op deze bijeenkomst.

Op woensdag 23 november 2022 is er een nieuwe bijeenkomst!

Meer info en aanmelden