Wat doen wij?

Kunst Centraal zorgt voor goede cultuureducatie voor iedereen van 4 tot 18 jaar in de provincie Utrecht. Wij werken in zowel primair als voortgezet onderwijs. Wij versterken de creatieve kracht van leerlingen, leerkrachten, docenten en beleidsmakers. Dit doen we met programma's voor leerlingen, aanbod voor deskundigheidsbevordering en advies.

 

 

Voor leerlingen

Prikkels

Drie keer per jaar maken wij samen met onze collega-organisatie Plein C het tijdschrift Prikkels. Gekoppeld aan een actueel thema vind je in dit leukste magazine over cultuureducatie praktische lestips en tools, achtergronden en interviews.

Bekijk website

Voor leerkrachten, directeuren en gemeenten

Maak het met Mediakunst

Mediakunst prikkelt kinderen om met hun telefoon, tablet of laptop creatief werk te maken. Het project ‘Maak het met Mediakunst’ legt de verbinding tussen techniek en creativiteit.

Lees meer

Agenda voor het primair onderwijs

Bekijk agenda

Podium Digitaal

 

Kunst Centraal heeft van het Cultuur Innovatiefonds van de provincie Utrecht geld gekregen om met makers nieuwe vormen te zoeken voor digitale kunsteducatie.

Bekijk project

Wat doen wij voor het voortgezet onderwijs?

Agenda voor het voortgezet onderwijs

Bekijk agenda

Een brede blik op cultuuronderwijs

Als docent of cultuurcoördinator heb je soms behoefte aan een frisse blik. Wij verzorgen workshops, trainingen en inspiratiemomenten die je aan zo’n frisse blik kunnen helpen. We begeleiden docenten ook persoonlijk, als je bijvoorbeeld je visie op cultuuronderwijs wilt schrijven.

Bekijk de video