Wat doen wij?

Kunst Centraal zet zich in voor goede cultuureducatie voor iedereen van 4 tot 18 jaar in de provincie Utrecht. Wij ondersteunen het basis- speciaal- en voortgezet onderwijs om cultuureducatie een structurele plek te geven in het curriculum. We adviseren scholen en gemeenten, verbinden culturele partners, kunstenaars en scholen en organiseren trainingen en bijeenkomsten voor leerkrachten en docenten. Ook ontwikkelen we een veelzijdig cultuuraanbod voor leerlingen. Zo krijgen leerlingen in het primair en (speciaal) voortgezet onderwijs de kans om kennis te maken met professionele kunst én om hun eigen culturele omgeving te ontdekken.

 

 

Voortgezet onderwijs: een frisse blik

Als docent of cultuurcoördinator heb je soms behoefte aan een frisse blik. Wij verzorgen workshops, trainingen en inspiratiemomenten die je aan zo’n frisse blik kunnen helpen. We begeleiden docenten ook persoonlijk, als je bijvoorbeeld je visie op cultuuronderwijs wilt schrijven.

Bekijk de video

Wat kunnen we voor je betekenen?

Bijeenkomsten voortgezet onderwijs

Bekijk volledige agenda

Financiële regelingen

  • Overzicht van landelijke regelingenwww.lkca.nl
  • Erfgoed maken: zet een of twee ontwikkelstappen in bestaande erfgoedprojecten op je school. Meer info: Fonds voor Cultuurparticipatie
  • Fonds Kultiveren: Voor cultuurprojecten voor en/of door jongeren in het zuidwestelijke deel van Utrecht. Meer info

Primair onderwijs

Als leerkracht en cultuurcoördinator wil je naast taal en rekenen de creativiteit van je leerlingen ontwikkelen. Wij verzorgen verrassende programma’s voor leerlingen en inspirerende trainingen en workshops voor leerkrachten. Zo breng jij niet alleen de talenten van je leerlingen, maar ook je eigen talenten verder.

Bekijk video

Programma's voor leerlingen primair onderwijs

Ben je CC-lid voor jouw school? Lees hier wat wij van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten.
Handleiding CC-leden

Bijeenkomsten primair onderwijs

Bekijk agenda

Voor leerkrachten, directeuren en gemeenten

Podium Digitaal

Podium Digitaal is een begeleidingstraject voor kunstenaars. Samen met Kunst Centraal en workshopdocenten onderzoeken zij hoe ze nieuwe digitale technieken kunnen inzetten in kunsteducatie.

Bekijk project

Creatief Digitaal

Korte creatieve cultuurlessen waarmee leerlingen thuis of in de klas zelfstandig aan de slag kunnen.

 

Bekijk project

Speciaal onderwijs

Juist voor leerlingen in het speciaal onderwijs is cultuureducatie een bron van ontwikkeling. Kunst Centraal helpt scholen in het S(B)O/VSO om een visie te ontwikkelen, het team te trainen en activiteiten voor leerlingen te ontwerpen. We zijn er ook voor jou!

Speciale actie: scholen in het speciaal onderwijs maken kans op een instrumentenpakket t.w.v. € 250. Doe snel mee!.

Wat doen wij voor het Speciaal onderwijs?