Agenda

11 okt - 19 jul
2023 - 2024
15:30 - 17:30 Primair onderwijs
Cultuurworkshops
Heb jij een passie voor een van de kunstvakken en zou je jezelf daarin wat verder willen trainen? Volg dan een jaar lang een serie van vier workshops over deze kunstdiscipline en vergroot je vaardigheden en kennis. Je leert het creatieve proces toepassen en krijgt veel werkvormen mee voor in de klas. Je kunt kiezen tussen de disciplines: dans, drama, muziek, beeldend, creatief met taal, erfgoed en mediakunst.
1 nov - 19 jun
2023 - 2024
14:45 - 17:30 Primair onderwijs
ICC-cursus
Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Vanaf woensdag 1 november 2023 start een nieuwe groep cursisten. Krijg in acht bijeenkomsten praktische handvatten, oefen vaardigheden, verrijk je kennis en schrijf een cultuurplan voor je school.
12 dec
2023
15:00 - 17:30 Primair onderwijs
Proeflokaal 1: Te gast in de klas
Sta jij regelmatig als gastdocent voor de klas? Meld je aan voor dit proeflokaal over het geven van een geslaagde gastles. Dit proeflokaal voor gastdocenten is de eerste in een serie van drie (ook los bij te wonen).
12 jan - 6 dec
2024
10:00 - 17:00 Primair onderwijs
Post-hbo Cultuurbegeleider
Met een Cultuurbegeleider op school, zet je cultuureducatie in het hart van het onderwijs! Vanaf vrijdag 12 januari 2024 start een nieuwe lichting cultuurcoördinatoren aan de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider. In negen studiedagen leren zij hoe je met je team cultuureducatie handen en voeten kunt geven. Ben jij er ook bij?
16 jan
2024
10:00 - 12:30 Primair onderwijs
Maak Kunstmenu mee!
Het is tijd voor de tweede editie van 'Maak Kunstmenu mee'. Want veel Utrechtse gemeentes dragen bij aan Kunstmenu. Wat levert die bijdrage op? Maak dit live mee samen met de leerlingen én met collega-beleidsmedewerkers! Dit keer deelt Julia Terlunen (beleidsmedewerker Cultuur bij Gemeente Houten) de ins en outs van Houten.
17 jan
2024
15:15 - 17:30 Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs
Creatieve kracht in S(B)O en VSO
Juist voor kinderen en jongeren met een beperking biedt creativiteit kansen. Kansen om zichzelf te zijn en kansen om zichzelf te ontwikkelen. De kracht van kunst en cultuur is dat leren niet moeilijk is, maar spelenderwijs gaat. Maar hoe geef je als S(B)O- of VSO-school creativiteitsontwikkeling een structureel stevige basis? Leer van kunstprofessionals en wissel ervaringen uit met andere deelnemers.
12 mrt
2024
15:00 - 17:30 Primair onderwijs
Proeflokaal 2: Samen zie je meer
In dit proeflokaal voor gastdocenten maak je kennis met Visual Thinking Strategies (VTS) en andere kijktechnieken. Het is tweede in een serie van drie (ze zijn ook los bij te wonen).
20 mrt
2024
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs
Anders doen
Wat kun je als directeur, beleidsmedewerker of wethouder doen om cultuurbeleid op jouw school of in je gemeente handen en voeten te geven? Hoe sluit je aan op maatschappelijke thema’s als burgerschap en kansengelijkheid? In deze bijeenkomst krijg je aansprekende voorbeelden van andere po- en vo-scholen en gemeenten. Je krijgt de kans met elkaar in gesprek te gaan en te ervaren wat een cultuurles met je doet. We kijken de kunst af van het Cals College, een cultuurprofielschool in Nieuwegein, waar we te gast zijn. We hopen je daar te zien!
11 apr
2024
15:00 - 17:30 Primair onderwijs
Proeflokaal 3: Vervelende kinderen bestaan niet?!
Hoe kun jij als gastdocent bijdragen aan een veilige sfeer in de klas? Hoe spreek je kinderen op een goede manier aan op het gewenste gedrag? En hoe een hele klas? En wat is er nog mogelijk als het echt helemaal misloopt? Het is het derde proeflokaal in een serie van drie (ze zijn ook los bij te wonen).
22 mei
2024
15:30 - 17:30 Primair onderwijs
Vuur voor cultuur: Vier de verschillen
Hoe geef jij het Vuur voor Cultuur door op jouw school? Dit jaar vieren we de verschillen. Met vurige presentaties en workshops voor en door leerkrachten, culturele partners en Kunst Centraal.