Agenda

2 jan - 31 jul
2023
Voortgezet
CKV vmbo-netwerk
Elke vmbo-school biedt het vak ckv aan. De invulling daarvan verschilt echter per school. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een vmbo-netwerk. Doe ideeën op bij andere scholen in de provincie Utrecht en deel je eigen good practices. Inspirerende sprekers praten je bij over allerlei actuele onderwerpen. Wil je uitgenodigd worden? Schrijf je dan in!
24 jan
2023
13:00 - 17:30 Voortgezet
Inspiratiedag burgerschap vo
Als docent heb je gesprekken met leerlingen over wat hen raakt en beweegt. Daarmee draag ook jij bij aan burgerschapsonderwijs bij jou op school. Kunst en cultuur geven mooie aanleidingen om burgerschapsvorming te stimuleren.
10 mei
2023
15:30 - 17:30 Primair, Voortgezet
Anders kijken
Vorig jaar organiseerden we de bijeenkomst ‘Anders denken’ over de waarde van cultuureducatie, voor primair - en voortgezet onderwijs. Dit jaar zoomen we in op de zeer actuele vraag: hoe dragen culturele activiteiten op school bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling en persoonsvorming van leerlingen?
31 mei - 30 jun
2023
15:30 - 18:30 Voortgezet
Training Cultuurcoördinator vo
Hoe zorg je voor kwalitatief kunst- en cultuuronderwijs op je voortgezet onderwijs school? En hoe krijg je de rest van het schoolteam aan boord zodat het cultuurbeleid breed gedragen wordt? Steeds meer (kunstvak)docenten die het cultuurprogramma op vo-scholen invullen geven aan behoefte te hebben aan aanvullende training. In oktober start daarom weer de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs in verschillende landelijke regio’s.