Agenda

8 sep - 7 jul
2022
Voortgezet
CKV vmbo-netwerk
Elke vmbo-school biedt het vak ckv aan. De invulling daarvan verschilt echter per school. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een vmbo-netwerk. Doe ideeën op bij andere scholen in de provincie Utrecht en deel je eigen good practices. Inspirerende sprekers praten je bij over allerlei actuele onderwerpen. Wil je uitgenodigd worden? Schrijf je dan in!
6 okt - 1 jun
2022 - 2023
15:30 - 18:30 Voortgezet
Training Cultuurcoördinator vo
Hoe zorg je voor kwalitatief kunst- en cultuuronderwijs op je voortgezet onderwijs school? En hoe krijg je de rest van het schoolteam aan boord zodat het cultuurbeleid breed gedragen wordt? Steeds meer (kunstvak)docenten die het cultuurprogramma op vo-scholen invullen geven aan behoefte te hebben aan aanvullende training. In oktober start daarom weer de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs in verschillende landelijke regio’s.
6 okt
2022
16:00 - 19:00 Voortgezet
Food for thoughts
Hoe kies je de juiste voorstelling uit voor je leerlingen? Dat is de centrale vraag waar je antwoord op krijgt in het theaterdebat 'Food for thoughts' op 6 oktober in De Paardenkathedraal in Utrecht. Dus: cultuurcoördinatoren vo opgelet! Dit is je kans om met acteurs van DOX en Theater Utrecht en als je wilt een groepje van jouw leerlingen uit te vinden wat werkt!
24 jan
2023
09:00 - 17:00 Voortgezet
Inspiratiedag vo
Hoe kun je vanuit de kunstvakken bijdragen aan de doelen van burgerschapsonderwijs? Tijdens deze bijeenkomst gaan we op zoek naar de raakvlakken tussen cultuureducatie, erfgoedonderwijs en burgerschapsvorming. We starten met een plenaire lezing. Daarna laten collega’s voorbeelden uit de praktijk zien. We sluiten af met een borrel. Laat je inspireren en ga met nieuwe lesideeën naar huis!
10 mei
2023
15:30 - 17:30 Primair
Anders kijken
Vorig jaar organiseerden we de bijeenkomst ‘Anders denken’ over de waarde van cultuureducatie, voor primair - en voortgezet onderwijs. Dit jaar zoomen we in op de zeer actuele vraag: hoe dragen culturele activiteiten op school bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling en persoonsvorming van leerlingen?