Agenda

Kunst in tijden van polarisatie

13 nov
2024

Voortgezet onderwijs

Kan kunsteducatie helpen om jongeren genuanceerd in gesprek te laten gaan over complexe onderwerpen en taboes? Tijdens deze inspiratiebijeenkomst verkennen we de kracht van kunst bij het werken aan onderling begrip en empathie op school.

Linda Bouritius Photography

Net als in de samenleving is er ook op scholen een toename merkbaar in extreem gedachtegoed en zwart-witdenken. Gesprekken over gevoelige maatschappelijke onderwerpen kunnen soms heftige emoties oproepen.

Kan cultuuronderwijs gevoelige onderwerpen op een veilige manier bespreekbaar maken? En juist empathie en begrip bevorderen? We verkennen het samen op woensdag 13 november.

Het programma

Meer informatie

Doelgroep cultuurcoördinatoren, (kunstvak)docenten, culturele instellingen – Provincie Utrecht  
In samenwerking met NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur & School Utrecht
Datum woensdag 13 november 2024
Tijd 14:00 – 17:30 (inloop vanaf 13:30)
Locatie in Amersfoort, precieze locatie nader te bepalen
Prijs gratis
Contactpersoon Door Heijne / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)

Ai ai ai: Artificial Intellligence in het (kunst)onderwijs

Hoe zit dat met AI  – de technologie die zich op dit moment als een razende ontwikkelt? Kunnen we die buiten het klaslokaal houden? Een terugblik van de debatbijeenkomst Ai, ai, ai! van 1 november 2023.

Lees de terugblik

Food for thoughts

Op 6 oktober 2022 organiseerden Kunst Centraal, Dox en Theater Utrecht de debatbijeenkomst Food for thoughts in De Paardenkathedraal. Vo-docenten en makers met elkaar in gesprek over het programmeren van voorstellingen voor jongeren. Het gesprek leverde praktische handvatten en tips op.

Lees de terugblik