Projecten

Gastles Soep in het bad!

Doordenkers gezocht

4 lessen Groep 7-8

Wat een portret!

4 lessen Groep 7-8

Portretfoto's vertellen verhalen over de geportretteerden. In dit project zoeken de leerlingen naar die verhalen en maken met een fotograaf een 'antiportret'.

Vlog de Vrijheid!

Groep 7-8

Al meer dan 75 jaar vieren we op 5 mei bevrijdigsdag. Voel jij je vrij? Wat wil je hierover laten zien en vertellen? Ga op onderzoek uit, geef je commentaar en breng het in beeld: Vlog de Vrijheid!

Langs de Limes

4 lessen Groep 5-6

Dwars door onze provincie loopt de Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Wat deden de Romeinen in Nederland? En wat lieten ze achter? Duik in de wereld van de Romeinen...

Meer doen met je omgeving!

Leerkrachten / Docenten

In je culturele omgeving liggen volop kansen! Wat leerlingen daar ontdekken en wie ze ontmoeten zijn herinneringen en ervaringen die ze voor altijd meedragen.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

4 lessen Groep 5-6

Ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een super slimme uitvinding én het grootste bouwproject dat Nederland ooit heeft gekend om ons in oorlogstijd te beschermen.

Historische Verhalen

Groep 7-8

In Kamp Amersfoort komt de tweede wereldoorlog tot leven. Dit project is gekoppeld aan het verhaal 'Oorlog zonder vader' over dezelfde periode van schrijfster Martine Letterie.

Beschermd: Kinderboekenfeest 2021

Groep 1-8

Alle materiaal uit het Kinderboekenfeest waarmee jij op jouw school kunt zorgen voor een spetterende Kinderboekenweek vol leesplezier, creativiteit in de klas.

De Geluidenjager

4 lessen Groep 5-6

Fedde ten Berge is geluidenjager. Hij is gefascineerd door geluid en maakt geluidskunstwerken. Help hem geluiden te vangen en ontdek samen met hem wat je daarmee kunt doen.

Schaduwdoos

1 les Groep 1-2

Met de schaduwdoos van Held & Bloem richt je in je kleuterklas een kunsthoek in. Leerlingen kunnen er zelfstandig mee spelen en schaduwverhalen vertellen.

Worden wat je wil

Groep 5

Welke beroepen zijn er eigenlijk allemaal? Tijdens een spannende zoektocht in de bibliotheek kom je erachter dat je later echt kunt worden wat je wil.