Agenda

ICC-cursus

1 nov - 30 jun
2024 - 2025

14:45 - 17:30

Primair onderwijs

Opgelet, de training van schooljaar 2023-2024 is vol! Je kunt je hier vast aanmelden voor volgend schooljaar. Wat houdt het in om de cultuurcoördinator van een school te zijn? Hoe breng je je eigen passie en plezier op je collega’s over? Vanaf november 2024 start een nieuwe groep cursisten. Krijg in acht bijeenkomsten praktische handvatten, oefen vaardigheden, verrijk je kennis en schrijf een cultuurplan voor je school.

Wat houdt de cursus in?

We bespreken hoe je werkt aan draagvlak bij het team. We verschaffen je tools. En we praten je bij over recente ontwikkelingen in de cultuureducatie zoals bijvoorbeeld Cultuur in de spiegel, het creatief proces en 21e eeuwse vaardigheden. Als je de ICC-cursus hebt afgerond, ontvang je een landelijk certificaat. Je hebt bovendien recht op 50 punten voor het Lerarenregister.

Data en tijden

Schooljaar 2023-2024

Schooljaar 2024-2025

Nog niet bekend.

Bekijk de flyer van de ICC cursus
klik hier

Cursusmateriaal

Benieuwd naar het cursusmateriaal? Neem alvast een kijkje en ontdek wat je allemaal in de ICC-cursus leert en behandelt.

Bekijk het cursusmateriaal

Kosten € 600,-  (leerkrachten uit de provincie Utrecht, met uitzondering van deelnemers uit Amersfoort en Utrecht-stad, krijgen bij volledig volgen en succesvol afronden van de cursus het lesgeld retour)
Contactpersoon Angelique Groen / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)

ICC in de praktijk

“Allereerst bracht de cursus mij en mijn team de tijd om een gedeelde visie te formuleren op cultuureducatie. Daarnaast wist ik hoe het kon aanpakken.” Lucelle Okoduwan-Brilleman is intern cultuurcoördinator en leerkracht op CBS De Wegwijzer in Zeist. Zij vertelt wat de ICC-cursus haar en haar school bracht.

Bekijk artikel

Misschien vind je dit ook interessant: