Prikkels

Samen voor boeiend onderwijs

Lees verder

Scholenstichting Trinamiek besloot in 2016 met al haar 24 schoollocaties te participeren in Cultuureducatie met Kwaliteit. De kernwaarden van de stichting werden leidend bij het ontwikkeltraject van de scholen. Iedere school koos haar eigen invulling.

De kracht van een methode

Met een goede methode wordt cultuureducatie een stuk overzichtelijker.

Vrolijk!!

Hoe laten scholen zien dat ze deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit? Nou, zo dus:

Laat het zien

Het mooie aan cultuureducatie is dat het hele zichtbare resultaten oplevert. Hoe laten scholen cultuureducatie zien?

Feest van herkenning

Hoe goed ken jij je buurt? De leerlingen van de Regenboog in Lopik ontdekten in het project ‘Atelier Erfgoed’ hun omgeving. Deze snelle les is een korte versie van hun project.

Creatieve dingen doen is leuk

Drie kinderen aan het woord over een bijzonder project op hun school.

Het mysterie van het maken

Hoe zet je het creatief proces in in de klas? Wat vraagt dat van leerkrachten? En hoe kunnen kunstenaars helpen? Leerkrachten, kunstenaars en vakdocenten werken samen. Zij kunnen leerlingen helpen de maker in zichzelf ontdekken.

Grote feesten en kleine geluksmomenten

Projecten van Cultuureducatie met Kwaliteit worden vaak feestelijk afgesloten. Toch zijn de kleine geluksmomenten tijdens de lessen minstens zo waardevol. Voor cultuuraanbieders én kinderen.

Groep 8 neemt afscheid

Groep 8 van de Antonius van Paduaschool in Ronde Venen neemt afscheid van hun basisschool. Met zelfbedachte sketches en liedjes op een geïmproviseerd buitenpodium blikten ze terug.

Vier het plezier!

Al tien jaar geeft wetenschapsjournalist en natuurkundige Mark Mieras lezingen over het belang van cultuureducatie. “Cultuureducatie is het meest onderschatte vak binnen het onderwijs.” Een betoog over hoe leren werkt, over de essentie van spel en creativiteit, over loslaten en de kracht van het eigen plezier.

Het is feest!

Er valt op school volop te vieren. Een verjaardag, Sinterklaas, Midzomernacht, Suikerfeest of een jubileum van de school. Maar, hoe maak je van feestvieren een succesvol kunstproject? Twee voorbeelden.

Prikbord

Prikbord CMK Special