CMK Special

Groep 8 neemt afscheid

KLASSEFOTO

Tekst: Trea Scholten
Beeld: Marieke Duijsters

Groep 8 van de Antonius van Paduaschool in Ronde Venen neemt afscheid van hun basisschool. Met zelfbedachte sketches en liedjes op een geïmproviseerd buitenpodium blikten ze terug.

Josephine: “Ik baalde best wel dat de musical niet doorging. Nu hebben we alle liedjes en stukjes zelf verzonnen. Dat was heel leuk!”

Gerda: “We stonden echt in het middelpunt. Dit ga ik nooit meer vergeten. Vanavond treden we nog een keer op. Zo leuk om te zingen en te dansen.”

Fabian: “Ik ben een van de drie boeren en wij moeten niets hebben van stadse wichten. Mijn oom is boer, dus heb ik wel een beetje bij hem afgekeken.”

Trijntje: “Dit is zo’n speciale dag. Een buitenoptreden, dan alle klassen langs en vanavond is er bij ons thuis een pizzabakker en discofeest. En iedereen blijft slapen!”

Meike: “Het oefenen was af en toe best wel lastig. Normaal kan dat altijd in de sportzaal, maar die is nog dicht. We moesten daarom ook best veel thuis oefenen.”

Max: “Sven en ik wilden graag een nummer van Normaal zingen. Een echte boerenband. Samen met Sven heb ik ook een eigen nummer gemaakt. Het heet ‘Aju, de mazzel’.”

Sven: “Max en ik komen op de trekker voordat we optreden. Max rijdt. We hebben zelf gitaren gemaakt. Vroeger vond ik muziek niks aan. Nu wel, ja, anders maak je ook geen eigen afscheidsnummer.”

Joy: “Ik had eerst een andere rol. Ik was een boerentrien. Uiteindelijk paste dat niet meer in het stuk. Toen bedacht de klas dat ik moest gaan zingen. Dat vind ik ook heel leuk.”

Rocco: “We vieren vandaag onze laatste dag. Bijna iedereen kwam met de trekker naar school. Daar was een erehaag en daarna deden we ons optreden.”

Daan: “Zo’n afscheidsdag is toch wel heel speciaal. Na ons optreden kregen we ook nog een medaille. Een aandenken aan deze school. Nu vind je het misschien niets, maar later wel, denk ik.”