CMK Special

Laat het zien

4X VIEREN

Tekst: Trea Scholten
Beeld: de scholen

Het mooie aan cultuureducatie is dat het hele zichtbare resultaten oplevert. Hoe laten scholen cultuureducatie zien?

Beeld: 4x vieren - Lucas Galecop

Kunstige boom

In de takken van de boom hangen kunstwerken van leerlingen van de Lucas Galecop in Nieuwegein. Simpel, eenvoudig en heel doeltreffend.

Beeld: 4x vieren - Agnesschool

Vrolijke muren

De Agnesschool in IJsselstein laat de hele buurt meegenieten van de talenten van kinderen. Daarom zijn de muren van de school beschilderd met tekeningen en beschreven met gedichten.

Beeld: 4x vieren - Blink

Buitencircus

Blink in Culemborg is een kleine school, waar elke middag workshops wereldoriëntatie en kunstzinnige oriëntatie gegeven worden. Vorig jaar bestond de school tien jaar. Feest dus! Het werd een onvergetelijke week waarin leerlingen, leerkrachten én ouders samen op schoolreis gingen, een picknick hadden, een buitencircus organiseerden én een feestavond met de Blinkband, een muziekgezelschap vol muzikale ouders.

Beeld: 4x vieren - Wintermarkt

Wintermarkt

Op de Winter-kunstmarkt bewonderden ouders en buurbewoners de kunstobjecten van kinderen van de Egelantier uit Soest. Leerlingen van groep 7 en 8 leidden hun ouders rond door het kunstmuseum op het leerplein. De grote zaal was omgetoverd tot marktplein, waar de kinderen handelden en hun kunst verkochten. Natuurlijk waren er ook poffertjes, want die horen erbij op een winterse markt.

Met deze Prikkels vieren alle schoolteams en culturele partners* dat de afgelopen jaren ruim 200 scholen in de Provincie Utrecht hebben gewerkt aan Cultuureducatie met Kwaliteit. De scholen geven praktische tips en lessuggesties en delen hun successen. Wij voegen er de mooie woorden van Mark Mieras aan toe over waarom cultuureducatie belangrijk is. En de handzame adviezen van vakdocenten.

Bekijk Prikkels