Prikkels

Droom, durf en verwonder!

Lees verder

Moniek Warmer begeleidt scholen in het vormgeven van multidisciplinaire kunstprojecten. Samen met leerkrachten formuleert ze een overkoepelende onderzoeksvraag, die leerlingen raakt.

De voorstelling op de doos

Is integreren belangrijk? Jazeker! Kunnen de cultuurvakken, kunstenaars en culturele instellingen ons kunnen helpen? Ja! Maar hoe doen we het dan? Een recept voor vakken mixen!

Deuren, koekjes en gevels

Op basisschool De Brug in IJsselstein staat Astrid Verbokkem. Behalve leerkracht in groep 5-7 is zij adjunct-directeur én cultuurcoördinator. De school is aan de slag gegaan met het erfgoedproject 'De week van IJsselstein'.

Mixen met erfgoed

Erfgoed leent zich uitstekend voor koppeling met andere vakken. Drie tips voor een erfgoedmix!

Dansen met breuken

Een mooie dans- en rekenoefening voor in het nieuwe schooljaar. Samen werken, leren én plezier maken door middel van dans. Leuk!

Een vos verliest nooit zijn streken

Waaraan zie je iemands karakter? Uiterlijke kenmerken. De manier waarop hij beweegt. De manier waarop hij praat. En de omgeving waarin hij het liefst is.

De meeste woorden leer ik op school

Openbare Basisschool de Egelantier is Kunstmagneetschool en maakt onderdeel uit van de brede school in Soest. De school heeft een nieuwkomersklas met kinderen van 7 tot 12 jaar. Om hun woordenschat te vergroten zet de school diverse kunstvakken in.

Spoorzoekers

Zederik is een streek in het prachtige landelijke gebied tussen Lek en Linge. De directeuren van de zes scholen wilden hun leerlingen stimuleren op zoek te gaan naar sporen uit het verleden.

Ze had haar passie gevonden

De één werkt met de methode Alles-in-1. De ander geeft vakverbinding zelf vorm met een dagelijks workshopprogramma. Twee directeuren in gesprek over hun manier van werken.

Mixen mag

Van het klappen van een ritme bij het opzeggen van de tafels tot een projectweek voor de hele school… Als je je verdiept in het thema ‘vakintegratie’ kom je er al vrij snel achter dat bijna elke leerkracht hier wel aan doet. De meerwaarde zit in de subtiele en bewuste afstemming van de verschillende vakken en leerdoelen.

Lees magazine online