Prikkels

De legofication van plastic

Lees verder

De oceanen en zeeën vervuilen steeds meer door het plastic afval dat in het water terecht komt. Wat kunnen kunstenaars doen en wat kun jij doen om erger te voorkomen?

Stapjes naar duurzaamheid

Een school duurzamer maken doe je niet alleen, dat doe je samen. Om scholen te helpen duurzamer te worden heeft de Stichting ECO-schools een zevenstappenplan opgesteld.

Insectenkunst

Maak je eigen insectenkunst met LED lampjes en zonnecellen.

Ecologische voetafdrukken

Iedereen gebruikt een stukje van de aarde. Hoe groot is dat van jou?

Het klimaat is belangrijk voor kinderen!

Kinderen van de Martin Luther Kingschool in Haarlem krijgen les in een klimaatneutrale school. Het dak staat vol met 500 zonnepanelen en het binnenklimaat wordt geregeld met opgeslagen warmte. Hoe kijken leerlingen uit groep 7 naar hun nieuwe school?

Over peuken en piepschuim

Cynthia van den Bosch staat als leerkracht in groep 4 van de Liduinaschool in Haarlem, een stadsschool met 250 kinderen in 11 groepen. Onlangs heeft de hele school meegedaan aan een recycleproject van NMCX Let’s Do It Kids.

In welke wereld wil jij wonen?

Filosoferen over de wereld van morgen? Als juf of meester heb je het antwoord niet paraat. Met elkaar onderzoek je. Het is vragen en doorvragen en soms ontdekkingen doen.

De Goldbergmachine

Kopa werkt met basisschool De Pijlstaart en studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht aan een leskoffer recycling. De kist bevat per bouwdeel vijf lessen en de benodigde materialen. Leerkrachten gaan er zelfstandig mee aan de slag.

Groene handen

Het Mozaïek in Houten is een Eco-school. De kern van hun aanpak is dat leerlingen de school verduurzamen. De moestuin en de kooklessen die erbij horen zijn een voorbeeld van deze aanpak.

Groen

Het klimaat is hét actuele thema waar jongeren zich mee verbonden voelen. Waar ze zich zorgen over maken en waar ze het verschil willen maken. Het is een onderwerp dat hen uitdaagt te creëren: een nieuwe wereld te ontwerpen waarin we anders met de wereld om ons heen omgaan. Deze Prikkels helpt jou en je leerlingen de wereld een beetje groener te maken.

Lees magazine online