Agenda

Maak Kunstmenu mee!

14 jan
2025

10:15 - 12:45

Primair onderwijs

Het is tijd voor de derde editie van 'Maak Kunstmenu mee'. Want veel Utrechtse gemeentes dragen bij aan Kunstmenu. Wat levert die bijdrage op? Maak dit live mee samen met de leerlingen én met collega-beleidsmedewerkers! Dit jaar zijn we te gast in theater DE KOM in Nieuwegein en deelt Cindy Bergman (adviseur cultuur en recreatie Gemeente Nieuwegein) de ins en outs van Nieuwegein.

Ook bezoeken we samen met de leerlingen van groep 1 & 2 naar de ‘Dwars door het beton’ van Theater Kwikstaart.

Dwars door het beton is een muzikale, beeldende multimedia-jeugdtheatervoorstelling. Een eigentijdse familie- en schoolvoorstelling over verhuizen, je thuis voelen en het vormgeven van een nieuwe wereld. Met een steeds groter wordende leefwereld voor mensen, vergeten we soms dat dieren en natuur ook een huis nodig hebben.

Foto: Hans Hordijk

Het verhaal van deze voorstelling past binnen de belevingswereld van kinderen van vier jaar en ouder en speelt in op grotere thema’s zoals vriendschappen sluiten, jezelf openstellen en de relatie tussen mens en natuur.

Met Kunstmenu en Cultuurprogramma draagt Kunst Centraal bij aan het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor alle leerlingen. Ook leerlingen die dit van huis uit niet meekrijgen, krijgen daardoor op school de kans om diverse culturele uitingen te beleven.

Om Kunstmenu en Cultuurprogramma mogelijk te maken, werkt Kunst Centraal samen met lokale culturele partijen. Een gemeente met zichtbare en toegankelijke cultuur is vaak aantrekkelijk om in te wonen. Door goede cultuureducatie aan te bieden in het onderwijs is de basis hiervoor gelegd.

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie

Voor statenleden, beleidsmedewerkers Cultuur & Onderwijs provincie Utrecht
Datum dinsdag 14 januari 2025
Locatie DE KOM in Nieuwegein
Contactpersoon Ellen Löwik / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)