Nieuws
september 26
2023

Voortgezet onderwijs

Financiële boost voor je cultuurplan

Voortgezet Onderwijs

Wist jij dat als je vóór 31 oktober je leerlingengegevens upload bij CJP je dertig gratis docentenpassen krijgt? En heb jij al gehoord dat Kunst Centraal nog dit schooljaar twee scholen een begeleidingstraject aanbiedt? Het ‘Online uurtje CJP’ op 26 september zat boordevol praktische tips voor cultuurcoördinatoren die een goede start willen maken in het nieuwe jaar!
Ik roep alle scholen op om hier vooral gebruik van te maken!
Jennet Sintenie - Projectleider Cultuurkaart CJP

CultuurKoers

Heb je als cultuurcoördinator meer tijd nodig? Bijvoorbeeld omdat je school cultuurprofielschool wil worden en op een rijtje wilt zetten wat daarvoor nog nodig is. Of omdat je school het cultuurplan wil bijstellen? Of omdat je meer samenhang aan wilt brengen in jullie kunstzinnige activiteiten. Of omdat je een cultuurdag wilt organiseren, maar niet weet hoe. Dan is de CultuurKoers echt iets voor jouw school!

In een compact begeleidingstraject van vier momenten brengen we jullie ideeën in kaart, zetten de koers uit en gaan aan de slag. De cultuurcoördinator krijgt van Kunst Centraal 15 uur én 3 begeleidingsgesprekken.

Meer weten?
CultuurKoers

Cultuurkaart aanvragen

Tot eind december kunnen vo-scholen voor hun leerlingen weer een cultuurkaart aanvragen. Doe je dat vóór 31 oktober dan krijg je behalve CJP-passen voor al je leerlingen óók nog dertig gratis docentenpassen! En vroeg aanvragen loont ook op een andere manier. Want onder alle scholen waar 50% van de leerlingen de cultuurkaart vóór 31 maart heeft geactiveerd verloot CJP € 1.000,- extra cultuurbudget. Dus voer vooral ook actief beleid op dit activeren want dat kan je extra geld opleveren.

Als je als school € 11,00 per leerling investeert in de cultuurkaart, dan voegt OCW hier € 5,50 aan toe. Zo creëer je een budget van € 16,50 per leerling om deelname aan culturele activiteiten op meer dan 1.200 culturele instellingen te financieren. Maar wist je dat je daarnaast ook korting kunt krijgen op vervoer naar een culturele instelling voor schoolactiviteiten?

Daarnaast kun je als aanvrager ook tegen het gereduceerde tarief van € 2,50 per leerling gebruik maken van het cultuurkaartdossier. Dit is een handige tool waarin leerlingen hun portfolio kunnen bijhouden en jij als docent je opdrachten en leerlijnen kunt zetten. Het cultuurkaartdossier is daarnaast een fijne reflectietool.

Meer weten over aanvragen cultuurkaart?
Bekijk instructies

Inspiratie gezocht?

In het online uurtje geven we praktische informatie. Maar als cultuurcoördinator wil je ook op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Daarom organiseren we een paar keer per jaar ook inspiratiebijeenkomsten. De volgende is een debatbijeenkomst over Artificial Intelligence in je (kunst)les. AI kan een last zijn, maar met alle creatieve mogelijkheden kan het ook een lust zijn. We voeren het gesprek over de mogelijkheden en risico’s. Kom je ook?

Schrijf je in!