Inspiratie

Laat je inspireren door mooie voorbeelden en praktische tips.

Schoolaanbod Kunstbende Utrecht 2021-2022 

Er worden gratis workshops, events, coaching en een wedstrijd georganiseerd binnen de disciplines Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en theater. Om zoveel mogelijk jongeren te werven is Kunstbende ook vertegenwoordigd op de middelbare scholen. Ze organiseren (gratis) take-overs met optredens, mini workshops en een scholentour met presentatie en winacties. Benieuwd naar het volledige aanbod? Mail utrecht@kunstbende.nl.

Bekijk website

Nieuw dit schooljaar: Maak ‘t/Deel ‘t!

Dit zijn de 24 artiesten die nieuwe muziek maken met Buma Music Academy. Dit delen ze met jouw leerlingen. Welke artiest helpt jouw klas aan lyrics, akkoorden, samples en vlogs? De leerlingen staan zo middenin het maakproces van de artiest. Met mogelijkheid tot een masterclass van de artiest op school en een bezoek aan één van de Maak ‘t/Deel ’t concerten. Bekijk de artiesten en meld je aan bij de Buma Music Academy.

CJP’s Cultuurkaart-dossier

Het nieuwe Cultuurkaart-dossier van CJP is een digitale mix van een portfolio, een dossier en een tijdlijn. Het dossier helpt docenten om de culturele ontwikkeling van hun leerlingen te structureren. Docenten worden ontlast: leerlijnen, ontwikkelingen en samenhang worden inzichtelijk gemaakt.

Bekijk website

De eerste pilot van Kijkje achter de Schermen was een succes! Leerlingen maakten kennis met medewerkers van de Stadsschouwburg Utrecht en Museum Catharijneconvent. Ze deden mee met workshops van MBO-studenten in TivoliVredenburg en het Centraal Museum.

Bekijk aftermovie