Verbinden

Vlog je buurt!

SNELLE LES

Wist je dat je met vloggen op een leuke manier je eigen omgeving beter leert kennen? Pak een camera of smartphone en ga op pad!

Tekst en beeld: Sanne Heymann

Bij iedereen in de buurt gebeurt wel iets. Bij de een wonen er bijzondere mensen in de straat. Bij de ander staat een oud of juist heel nieuw gebouw.

Maak een lijst met typische of kenmerkende dingen uit je eigen (culturele) omgeving. Denk aan: locaties, gebouwen of personen, maar ook aan mooie bomen of plekken in het landschap of oude verhalen. Kies uit deze lijst één onderwerp uit.

Bedenk wat je over dit onderwerp wilt vertellen. Wat is er bijzonder aan deze plek? Je kunt iets vertellen over wat je er mooi aan vindt of juist over wat je graag zou willen verbeteren. Misschien kun je zelfs mensen interviewen die iets over deze plek weten. Zorg dan wel dat je eerst netjes toestemming vraagt, niet iedereen wil zomaar gefilmd worden. En dat je een lijstje met vragen klaar hebt.

Als je weet wat je wilt vertellen, denk dan na hoe je dat zou willen doen. Hoe kun je jouw verhaal goed in beeld brengen? Waar kun je dan het beste filmen?

Vlogtips

Verbinden

We zaten online met de redactie bij elkaar. Ieder in zijn eigen hokje op het scherm, verlangend naar elkaar te koekeloeren. Wat wilden we graag even knuffelen, even écht voelen hoe het met de ander gaat, er even uit zijn met zijn allen. “Ik heb zo’n behoefte aan verbinding!”, riep Tamara, die kleuterjuf is op een basisschool in Haarlem spontaan uit. En toen wisten we ons thema voor deze  Prikkels. En wat een prachtige, warme en liefdevolle Prikkels is het geworden. Een Prikkels boordevol verbindingen om je hart mee op te halen en je gemoed mee te verlichten.

Lees magazine online