Loslaten

Creatieve tools

3 x LOSLATEN

Het internet is een schatkist vol tools om je onderwijs mee te verrijken. 3 apps die van kinderen makers maken!

1. Jilster

Laat je leerlingen hun werkstuk of onderzoeksverslag eens maken in de vorm van een tijdschrift! Via www.jilster.nl kun je gratis online een tijdschrift maken. Er zijn formats op deze website die helpen om het er mooi uit te laten zien. Het kan een individuele opdracht zijn, maar is ook mogelijk met een groep. Dan kun je pagina’s en taken verdelen. Helemaal echt is het om een exemplaar te printen of te drukken. Ook leuk voor ouders!

2. Storyboard that

Met www.storyboardthat.com maken leerlingen een stripverhaal. Ze kunnen laten zien wat ze weten over een tijdsperiode. Of de geschiedenis vertellen van een beroemd persoon. Of in beeld en korte tekst reflecteren op een voorstelling. Er is weinig plek voor tekst. Dus de tool dwingt je goed na te denken over wat je wilt vertellen en hoe. De leerlingen oefenen zo om een pakkend begin, een informatief midden en een spetterend eind aan hun verhaal te maken!

3. Prezi

Prezi is een eigentijdse variant op de powerpointpresentatie. In www.prezi.com zet je beeld, tekst, film en geluid in een afbeelding. Door een grote afbeelding van een (fantasie)landschap, een plattegrond, een hele grote filmrol of een infographic te zetten, laat je je publiek door de afbeelding heen reizen. En als je het dan helemaal af wil maken knip je beelden dan via www.pixlr.com uit, zodat ze vrij door het landschap lijken te bewegen.

Deze drie tools maken deel uit van www.tooly.nl. Dit is een site voor leerkrachten met 21 gratis online apps voor het maken van infographics, websites, collages, quizvragen en nog veel meer.
tooly

Loslaten

Deze Prikkels gaat over loslaten. Over durven denken buiten de kaders, buiten de methodes, en soms ook buiten de eisen van de inspectie. We laten zien waarom dat belangrijk is, hoe het verrijkend kan zijn voor je onderwijs en wat het oplevert. Ook binnen de kaders kan jij een verschil maken. Dus verken de uithoeken, verlies je in de diepte en kijk op naar de hoogte!

Lees magazine online