Kansen zat

Dansles kan iedereen geven!

4X KANSEN ZAT

Tekst: Mirjam de Heer
Beeld: Getty Images

Met de laagdrempelige danslesjes die Fabio en Brooke van Introdans maakten voor het onderwijs.

1. Het ritme van alledag

Een eitje bakken, een kopje koffie drinken, op je fiets stappen of je boeken open slaan. Wist je dat je van al deze dagelijkse bewegingen een dansje kunt maken? Doe maar mee met Brooke en Fabio en ontdek hoe je met tempowisselingen en herhalingen handelingen ritmisch kunt maken. En als je dan ook nog de ruimte en je fantasie gebruikt wordt het een echte dans!

2. Stukjes & Beetjes

Brooke en Fabio spelen danstikkertje. Ze staan achter elkaar. Fabio tikt steeds een plekje op het lichaam van Brooke aan. Brooke beweegt dat plekje eerst op en neer. Maar al gauw volgen de bewegingen elkaar op en kun je om de beurt een lichaamsdeel van de ander aantikken. Zo wordt het samen dansen. Kijk maar!

3. Een goed gesprek

Brooke en Fabio bedenken beiden een beweging en bewegen om de beurt. Kijk goed naar elkaars beweging. Na een paar keer ken je de beweging van de ander en kun je ermee spelen. Je kunt hem gebruiken én veranderen. Zie je dat de bewegingen van Brooke en Fabio steeds meer een gedanst gesprek vormen? Kun jij dat ook?

4. Een danspuzzel

Om de beurt nemen Brooke en Fabio een houding aan. Ze kijken goed naar elkaars houding en zoeken een manier om hun lichaam in die houding te plaatsen. Eerst blijft het bij een manier, maar je kunt natuurlijk op heel veel manieren de houding van de ander aanvullen. Neem maar eens de tijd om te proberen. En als je dat onder de knie hebt, kun je samen danspuzzeltjes maken.

Kansen zat

 

Het probleem is niet dat kinderen verschillend zijn. Het probleem is dat sommige verschillen het verschil maken en dat niet hoeven te doen. In deze prikkels laten we zien dat er kansen zat kunnen zijn voor ieder kind. In deze Prikkels vind je inspirerende voorbeelden. Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: voor elk kind de kansen scheppen die het nodig heeft om zich volledig tot ontplooien.

Lees magazine online