Jubileumeditie: 10 jaar

Gelukspoëzie

SNELLE LES

Gedicht: Joke van Leeuwen
Beeld: René Windig

Geluk is een eindeloze inspiratiebron. Schrijf er eens een gedicht over. Een Elf bijvoorbeeld.

Lees dit gedicht en bespreek het in de klas: wat vertelt het gedicht? Waar gaat het over? Hoe voel je je als je het leest?

Nu maken de kinderen zelf een gedicht: een Elfje over ‘geluk’. Laat ze eerst een woordweb maken door te associëren bij het woord: wat is geluk, wanneer voel je je gelukkig, hoe maak je iemand anders gelukkig? Je kan ook een filosofisch gesprek voeren, zoals in het artikel over filosoferen met kinderen in deze Prikkels. Helemaal opgeladen? Dan kan het schrijven beginnen. Een Elfje is een gedicht van elf woorden, verdeeld over vijf regels. Gebruik deze spelregels:

Wil je er een mooi cadeautjes van maken, doe dan als Plint en laat ieder kind er een tekening bij maken. De tekst plus tekening kan je vervolgens scannen en op allerlei materialen (laten) afdrukken.

Meer inspiratie nodig?

Ga naar www.plint.nl en voor gratis lesbrieven bezoek: www.poeziepaleis.nl.

Bron: Prikkels Geluk – 2017

Jubileumeditie!

Het moment dat er 5.500 jaar geleden een creatief genie besloot om twee wielen aan een as te bevestigen veranderde de hele wereld. En dat is precies waarom we creativiteit moeten blijven stimuleren. En dat is waar Prikkels aan wil bijdragen, nu al 10 jaar lang.

Lees Prikkels online