De Wijde Wereld

Nieuws begrijpen met je handen

Lees 'De auto van de toekomst bestaat uit twee helften'
Lees artikel

SNELLE LES

Beantwoord de vragen en teken, knutsel of beschrijf je eigen Snap of sQuba!

Tekst: Mirjam de Heer

Pak een papier en schrijf voor jezelf op:

Kies nu hoe je je favoriete auto van de toekomst wilt vormgeven. Je mag hem tekenen of knutselen. Je mag hem ook beschrijven in een verhaal of een gedicht. Verwerk in je vorm alles wat je op je papier over deze auto hebt opgeschreven, ook jouw eigen toevoeging.

Hang alle ontwerpen naast elkaar op een rij en bekijk ze samen. Zijn er vragen over de ontwerpen? Ziet iedereen de ‘extra’ toevoeging die niet in de tekst werd genoemd? Bekijk nu samen hoe de Snap en sQuba van Rinspeed eruit zagen.

De Wijde Wereld

Corona maakte onze wereld klein. Maar aan de horizon gloort een nieuwe tijd! Een tijd waarin we weer de Wijde Wereld in mogen. Er ontstaat meer ruimte, meer lucht en meer licht! De Prikkels redactie kan niet wachten… Proef vast met ons mee aan allerlei nieuwe ontdekkingen die er in die Wijde Wereld op ons liggen te wachten. Ga aan de slag in het Ontdeklab. Vind de kunstenaar in jezelf en in je leerlingen. Verken de nieuwe ruime die curriculum.nu het cultuuronderwijs kan bieden. Zet je klas weer in haar kracht met aardse energizers en inspirerende biokunstlessen. Of ontwerp de auto van de toekomst! Kijk vooruit, naar buiten, naar de kunst en naar de natuur en geniet!

Lees magazine online