De Wijde Wereld

Natuurkrachten

4X DE WIJDE WERELD

De natuur geeft ons energie! Ga naast je stoel staan en neem even de tijd voor deze energizers.

Tekst: Alexandra Flohr
Beeld: Marloes Toonen

1. Zwaartekracht

Ga stevig rechtop staan. Adem 2 x diep in en rustig uit. Bij de volgende inademing trek je je schouders op en bij het uitademen laat je ze zwaar vallen. Herhaal dit minimaal 3 x. Dan strek je bij het inademen je armen omhoog en bij het uitademen laat je ze zwaar voor je omlaag vallen. Buig nu je hoofd slap naar beneden voorover richting de grond. Buig je knieën en kom weer rustig rechtop. Doe dit 3 x.

2. Windkracht

Verplaats je aandacht naar je voeten. Voel hoe ze stevig op de aarde staan. Verplaats een paar keer je gewicht naar voren en naar achteren. Breng dan een paar keer je gewicht van links naar rechts. Nu kun je als een rietstengel in de wind gaan cirkelen: voor, rechts, achter, links. Wissel na 3 x van richting en kom uit in het midden.

3. Middelpuntvliedende kracht

Ga met je benen op heupbreedte stevig op de grond staan. Bounce met je armen van rechts naar links. Steek nu je armen naar rechts op schouderhoogte. Je rechterarm is gestrekt en links gebogen. Breng je gewicht naar je rechterbeen. Buig dan je benen en verplaats je gewicht naar links. Je armen bewegen mee. Na 4 x heb je genoeg vaart om een hele draai naar rechts en naar links te maken.

4. Opwaartse kracht

Je gaat trampoline springen. Strek je armen in de lucht. Buig nu je benen en zwaai je armen omlaag voor je afzet. Veer omhoog met je armen tot je hoog op je tenen staat. Na 4 x ben je lekker opgewarmd. Tijd om te springen. Adem diep in en zet je met je armzwaai af om zo hoog mogelijk te springen. Land elastisch met gebogen benen en de armzwaai naar beneden. Herhaal dat 4 x.

De Wijde Wereld

Corona maakte onze wereld klein. Maar aan de horizon gloort een nieuwe tijd! Een tijd waarin we weer de Wijde Wereld in mogen. Er ontstaat meer ruimte, meer lucht en meer licht! De Prikkels redactie kan niet wachten… Proef vast met ons mee aan allerlei nieuwe ontdekkingen die er in die Wijde Wereld op ons liggen te wachten. Ga aan de slag in het Ontdeklab. Vind de kunstenaar in jezelf en in je leerlingen. Verken de nieuwe ruime die curriculum.nu het cultuuronderwijs kan bieden. Zet je klas weer in haar kracht met aardse energizers en inspirerende biokunstlessen. Of ontwerp de auto van de toekomst! Kijk vooruit, naar buiten, naar de kunst en naar de natuur en geniet!

Lees magazine online