Nieuws
november 8
2021

Schoolvoorstellingen Stichtse Vecht van start!

Vorige week speelde Het Filiaal theatermakers de eerste schoolvoorstellingen in Stichtse Vecht. Vrijdag 29 oktober genoten de kinderen van groep 3-4 van Montessorischool Loenersloot in hun eigen speellokaal op school van de voorstelling RAAR. Zij kregen gezelschap van wethouder Arjan Wisseborn van de gemeente Stichtse Vecht en gedeputeerde cultuur van de provincie Utrecht Rob van Muilekom.

“Het is ontzettend fijn dat we weer live op scholen aanwezig kunnen zijn en zo de leerlingen inspireren met kunst en cultuur” aldus Barbara Wittebol, directeur van Kunst Centraal. “Creativiteit is ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van kinderen naar creatieve, innovatieve burgers”. De voorstelling RAAR is onderdeel van het Kunstmenu dat Kunst Centraal verzorgt voor 33 scholen in de Stichtse Vecht. Via het Kunstmenu maken de leerlingen kennis met alle vormen van kunst.

Ook acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster zijn blij dat ze weer op scholen mogen spelen.  Henke: “We hebben de voorstelling een paar keer gespeeld in een theater, maar gaan nu eindelijk ook weer op scholen van start. Zo fijn dat we weer kunnen spelen voor de kids!”

Voor de voorstelling RAAR onderzochten de twee het gedrag van grote mensen en komen erachter dat volwassenen vreemde wezens zijn. Ze zeggen ‘nee’ tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze willen vooral niet raar overkomen op de ander en belanden daardoor juist in de meest komische en absurde situaties. Floyd: “Theater maken voor kinderen is het leukste dat er is. Waar volwassenen nog weleens denken dat het te moeilijk is voor kinderen, hebben de leerlingen heel goed door wat we aan het doen zijn. Onderschat ze niet!”

Meer info

Het volledige Kunstmenu van Stichtse Vecht vind je op Projecten – Kunst Centraal