Nieuws
juli 13
2021

Kijkje achter de schermen

Voortgezet Onderwijs

Tijdens het project Kijkje achter de Schermen maken 3-VMBO leerlingen kennis met verschillende beroepen achter de schermen bij een culturele instelling. Het programma bestaat uit een kennismaking met een medewerker op school, een bezoek in spelvorm aan diens instelling en een workshop in een andere culturele instelling. In juni 2021 waren twee kleine groepjes leerlingen ons proefpubliek in een pilot van dit project.

Zo maakten leerlingen van het Revius Lyceum uit Wijk bij Duurstede kennis met allround technicus Wouter. Dankzij allerlei hints een aanwijzingen wisten ze hem binnen de tijd te vinden in de Stadsschouwburg Utrecht. Daarna kregen ze een rondleiding langs de nieuwe tentoonstelling Voices of Fashion in het Centraal Museum waar ze Safiya ontmoetten. Safiya is net afgestudeerd aan de MBO opleiding media & communicatie van Nimeto. Zij gaf hen een prikkelende workshop over Instagram en TikTok.

Leerlingen van Ithaka ISK in Utrecht maakten op hun beurt op school kennis met Manfred en vonden hem eveneens binnen de tijd tijdens het spel in museum Catharijne Convent, waar hij al 8 jaar als beveiliger werkzaam is. In TivoliVredenburg speelden en zongen deze leerlingen vervolgens de sterren van de hemel tijdens een energieke workshop van Lars en Tim die beide studeren aan de Herman Brood Academie. Hier zie je de video van Lars (student HBA op drums), Fawaz (leerling Ithaka op pads), Tim (student HBA op keybord) en Liza (Leerling Ithaka op zang). In 30 minuten studeerden ze Love me Harder van Ariana Grande in.

We kijken terug op een geslaagde pilot van het Kijkje achter de Schermen. Met input van de leerlingen en alle samenwerkingspartners gaan we nu verder sleutelen aan het project, nog veel meer leerlingen enthousiast kunnen raken van het werk achter de schermen bij een culturele instelling.