Maak het met Mediakunst

Wil je met je leerlingen aan de slag met mediakunst? Maar hoe begin je en met welke techniek? Op de website ‘Maak het met mediakunst’, vind je tips en tools om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het green screen, stop-motion, virtual reality en micro:bit.

Bekijk hoe je mediatechnieken op een creatieve manier in kunt zetten.

 

Bekijk website
Maak het met mediakunst

 

Alles wat je nu op de website vindt is het resultaat van de eerste fase van het project ‘Maak het met mediakunst’. Daar deden drie scholen aan mee.

 

In de tweede fase van het project doen zeven scholen mee. Zij kiezen een mediatechniek en koppelen die aan een zelf gekozen kunstdiscipline. Leerkrachten en leerlingen worden hierbij begeleid door kunstvakdocenten en docenten nieuwe media. De resultaten van de tweede fase verwachten we rond mei 2022 op de website en zijn te gebruiken voor iedereen die meer mediakunst in de klas wil.

Achtergrond info

‘Maak het met mediakunst’ wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie. We werken in dit project samen met onze partners: het KunstenHuis de Bilt-Zeist, De Tweede Verdieping in Nieuwegein en het Kunstencentrum Idea in Soest.

Heb je vragen? Neem contact op met Hinke Breimer, projectleider ‘Maak het met Mediakunst’, hinke.breimer@kunstcentraal.nl