Maak het met Mediakunst

In 'Maak het met Mediakunst' ontwikkelt Kunst Centraal samen met scholen en mediakunstenaars lesideeën voor creatieve mediakunstprojecten in de klas.

Maak het met Mediakunst

Vanaf 2019 onderzocht Kunst Centraal met mediakunstenaars en scholen wat je met nieuwe technieken, apps en devices kunt in het basisonderwijs. Dat leverde handige inzichten en mooie resultaten op.

Bekijk artikel

Mediakunst lessen

Wil je met je leerlingen aan de slag met mediakunst? Maar hoe begin je en met welke techniek? Op de website ‘Maak het met mediakunst’, vind je tips en tools om aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het green screen, stop-motion, virtual reality en micro:bit.

 

Bekijk website
Mediakunst zet je in om verhalen te vertellen, te verwonderen, te beleven, te verbinden en je te verliezen in een andere wereld.
Carlijn Verstappen, vakdocent mediakunst

Dit minimagazine geeft een impressie van het project:

Voorbeelden van mediakunsttechnieken die in het project aan de orde komen:

Achtergrond info

‘Maak het met mediakunst’ wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie. We werken in dit project samen met onze partners: KunstenHuis Idea en De Tweede Verdieping in Nieuwegein.

Heb je vragen? Neem contact op met Hinke Breimer, projectleider ‘Maak het met Mediakunst’, hinke.breimer@kunstcentraal.nl