Landschap Erfgoed Utrect

De molen in perspectief

3 lessen

Groep 7-8

Schilder de molen in perspectief

Dit schooljaar voeren de kinderen van de groepen 7-8 het project Wind in de zeilen uit. Hierin staat korenmolen De Hoop centraal. Als extra eenmalige activiteit is De molen in perspectief ontwikkeld. De kinderen leren de eerste beginselen van het perspectieftekenen.

Aan de hand van een aantal voorbeelden uit de kunstgeschiedenis zien ze hoe de beleving van perspectief zich ontwikkeld heeft. Daarna maken ze zelf een tekening waarin perspectief duidelijk zichtbaar is. De molen dient daarbij als inspiratie. Kunstenaar Stef Vedder komt in de klas om de kinderen te begeleiden.

 • Stef Vedder

   

  Stef Vedder, geboren op 3 oktober 1965, is beeldend kunstenaar, grafisch vormgever en conceptdenker en werkt vanuit Bunschoten. Stef is opgeleid tot docent tekenen/handvaardigheid. Hij heeft een aantal jaren grafisch vormgeven gedoceerd aan een mbo-opleiding. In 2012 heeft hij zijn reclamebureau verlaten om fulltime als kunstenaar te gaan werken.
  Als kunstenaar werkt hij voornamelijk in opdracht, maar hij houdt zich ook regelmatig bezig met vrij werk. Geen opdracht is te gek, als er maar een uitdaging in zit die de mensen prikkelt. Stef verzorgt ook workshops voor bedrijven en groepen kinderen en volwassenen. Hierin staat de liefde voor kunst centraal. Sinds 2013 werkt hij als gastdocent samen met Kunst Centraal.

  Op de website kunstmetballen.nl krijg je een indruk van het werk van Stef.

  Het Kunstpunt
  Ansjovisweg 5b
  3751 BL  Bunschoten