(Re)actie

Fungus

SNELLE LES

Tekenoefening The Beach
(uit: Conditional Design Workbook)

Een fungus is een kunstwerk en een spel in één. Het is bedacht door Moniker. Iedereen kan een fungus maken overal en met van alles. Je hoeft er geen kunstenaar voor te zijn, maar je moet wel samenwerken! Je gebruikt voor het ontwerpen regels, waar iedereen in de groep zich aan houdt. Daardoor ontstaan er patronen.

Als je vanuit een vliegtuig naar het strand zou kijken zou het er heel grappig uitzien. Allemaal gekleurde stipjes! Maar kijk eens goed: zie je dat geen enkel stipje een ander raakt? En dat sommige vlak bij elkaar staan en anderen juist wat meer afstand hebben?

Maak viertallen. Elk viertal krijgt een groot papier en vier stiften: een rode, een groene, een blauwe en een zwarte. De eerste zet een stipje op het strand. De tweede ook. Elke volgende zet zijn nieuwe stip steeds op de plek waar de minste stippen staan. Wordt het strand te vol? Stop dan met tekenen!

Nodig per groepje
Algemene spelregels

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je nog meer opdrachten maken? Moniker verkoopt het Conditional Design Workbook, ontwikkeld door Luna Maurer, Edo Paulus, Jonathan Puckey en Roel Wouters. Schaf het voor €11,- aan op shop.studiomoniker.com

Prikkels (Re)actie

Want wat jij doet of zegt heeft impact op anderen. Elke actie zorgt voor reacties. Hoe maak je je leerlingen bewust van dit proces? En hoe zet je cultuureducatie daarbij in?

Lees de hele Prikkels online