Even niet

Op reis in je hoofd

8x EVEN NIET

Thuis zitten kan heel benauwd voelen. Gelukkig kun je altijd in je hoofd op reis. Waar ga jij heen?

Tekst: Tamara Oortwijn & Mirjam de Heer
Illustraties: Marloes Toonen

1. Een huis op wieltjes

Bouw met een oude schoenendoos een huis op wieltjes. Zo kun je altijd veilig op reis naar nieuwe bestemmingen.

2. Ik ga op reis en ik neem mee

Pak je koffer en laat zien wat daar allemaal in gaat. Je mag niet praten, wel uitbeelden. De anderen raden wat je in je reistas stopt.

3. Hip Hop op reis

Met welke vervoermiddelen reis jij? Zet muziek op en laat in beweging zien hoe jij naar je favoriete bestemming gaat. Met de fiets? De trein? Het vliegtuig?

4. Groeten uit…

Stel je voor dat er iemand bij jou op vakantie komt. Maak een ansichtkaart van de mooiste, raarste en bijzonderste plekjes in jouw woonplaats.

5. De natuur vertelt

Even je huis uit, de natuur in. Genieten van…? Welke geluiden hoor je als je buiten bent. De wind, de vogels, spelende kinderen… Kan een ander raden wat jij hoorde?

6. Hoorspel

Je stapt je deur uit en gaat op reis. Hoe klinkt jouw reis? Pak je rolkoffer en ga aan de wandel. Ga je met het vliegtuig, de bus of de trein? Maak een hoorspel van je reis.

7. Op reis met je zintuigen

Beschrijf de plek waar je bent als je op je ideale vakantieplek bent. Wat zie je? Wat ruik je? Wat hoor je? Wat voel je?

8. Altijd al willen zijn

Waar zou je willen zijn? Parijs? Londen of Rome? Kies online een foto van een gave plek. Maak daarna een selfie tegen een egale achtergrond. Knip je silhouet met pixlr uit en plaats jezelf in je vakantieparadijs.

Even niet…

Welke houvast biedt cultuur als alle zekerheden wegvallen? Als alles even niet is als normaal. Cultuur helpt om even los te komen van het dagelijkse ritme. Om gevoelens te uiten als je de woorden niet weet en om grip te krijgen in onzekere tijden.

Lees magazine online