Nieuws
februari 17
2023

Primair onderwijs

Zooi is mooi in Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede nemen scholen dit jaar voor het eerst deel aan het Cultuurprogramma van Kunst Centraal. Op CBS De Wegwijzer bezocht wethouder Wil Kosterman ‘Zooi! Mooi?’, een van de projecten binnen dit programma. In een serie lessen brengen de kinderen van de jongste groepen een ode aan de held van iedere kleuter: de vuilnisophaler.
Dansles in Wijk bij Duurstede
Op het bankje v.l.n.r.: Barbara Wittebol, Amber van den Braak en Wil Kosterman. Rechts dansdocent Eva Scherpenisse

Gedrieën zitten ze naast elkaar op een bankje in de gymzaal van De Wegwijzer aan de Karolingersweg: directeur van Kunst Centraal Barbara Wittebol, beleidsmedewerker onderwijs Amber den Braak en Wil Kosterman, de wethouder Kunst & Cultuur van Wijk bij Duurstede. Op de vloer liggen de kinderen van groep 1 en 2 op hun buik, terwijl dansdocent Eva Scherpenisse instructies geeft. Het is de derde les van het project ‘Zooi! Mooi?’, waarin de leerlingen spelenderwijs kennis maken met materialen, recycle en duurzaamheid en dat verbeelden met beweging en zang.

In Wijk bij Duurstede nemen tien van de veertien basisscholen deel aan dit programma, waarmee de leerlingen kennismaken met hun eigen culturele omgeving. Het Cultuurprogramma brengt cultuur en geschiedenis verrassend dicht bij de school, de leerlingen en de lokale gemeenschap. De gemeente  draagt bij aan dit programma, dat wordt verzorgd door Kunst Centraal op 220 scholen in de provincie Utrecht voor ruim 45.500 leerlingen.