Nieuws
juni 20
2023

Primair onderwijs

Twee winnaars Zilveren Krekel participeren in Kunstmenu

Twee theatervoorstellingen die dit jaar in het Kunstmenu van Kunst Centraal hebben gestaan, hebben een jeugdtheaterprijs gewonnen: POPpulisme en STOM.

De prijs, de Zilveren Krekel, worden sinds 2005 elk jaar uitgereikt door de VSCD, de branchevereniging van podia in Nederland. Onder de zeven meest indrukwekkende producties in het jeugdtheater vielen dit jaar twee voorstellingen in de prijzen die in het Kunstmenu van Kunst Centraal zijn opgenomen: POPpulisme van Het Filiaal theatermakers, en STOM van HNTjong.

Op het Nederlands Theaterfestival, dat loopt van 17 tot en met 17 september 2023, zullen de winnaars van de Zilveren Krekel worden geëerd. Meer info op tf.nl.

Bekijk ook de projecten rond deze voorstellingen in het Kunstmenu:

POPpulisme (8+) – Het Filiaal theatermakers
Uit het juryrapport: ‘Het Filiaal maakt met POPpulisme een ongekend actuele voorstelling, over manipulatie en mooie woorden, die een levensgevaarlijk wapen blijken te zijn.’

STOM (10+) – HNTjong
Uit het juryrapport: ‘Een ongekend spannende voorstelling over een meisje dat niet wil praten. Regisseur Casper Vandeputte bewijst weer eens dat hij problematiek die bij jongeren speelt op een heldere, tedere, maar vooral rake wijze kan vertalen naar toneel.’