Nieuws
mei 23
2024

Primair onderwijs

Wethouder mag mee naar beeldentuin en atelier

Anne Marie ’t Hart, wethouder van de gemeente De Bilt, loopt achter de kinderen aan richting het atelier van Jits Bakker. Onopvallend, want dit bezoek is in de eerste plaats voor de achtstegroepers uit gemeente De Bilt. Het project Jits Bakker is onderdeel van het Cultuurprogramma van Kunst Centraal.
Een vrijwilliger van de Stichting Jits Bakker Collectie geeft uitleg

Aan de Holle Bilt liggen het atelier en beeldentuin van Jits Bakker, een veelzijdig kunstenaar. Hoewel hij vooral bekendheid genoot als beeldhouwer, begon hij zijn loopbaan met tekenen en schilderen. De leerlingen weten dat al, want van tevoren hebben ze op school al een les gehad over de kunstenaar. Vandaag brengen de achtstegroepers van de St. Michaëlschool een bezoek aan het atelier, waar zij worden rondgeleid door de ervaren en bevlogen vrijwilligers van Stichting Jits Bakker Collectie. Na dit bezoek mogen de leerlingen zelf een menselijk beeld maken van was en draad, onder begeleiding van een gastdocent van KunstenHuis Idea.

Dit project is uniek, en op maat gemaakt voor de gemeente De Bilt. De samenwerking tussen Kunst in de Klas (KidS), KunstenHuis Idea en de Deltascholen versterken het project Jits Bakker. Het past bij uitstek in het Cultuurprogramma van Kunst Centraal, waarbinnen leerlingen hun eigen culturele omgeving ontdekken.