Nieuws
juni 30
2023

Primair onderwijs

Tentoonstelling ‘Kleurrijke buren’ in Kijkoor geopend

Als het aan wethouder Peter van Asselt ligt, blijft de gemeente Bunschoten investeren in kunst en cultuur op school. Dat zei hij tijdens een presentatie van het cultuurproject ‘Kleurrijke buren’ op dinsdag 29 juni bij activiteitencentrum Kijkoor in Eemnes.

Ruim vierhonderd kunstwerken hangen, staan en liggen op de tentoonstelling, die zojuist officieel is geopend in het bijzijn van de Bunschoter wethouder Peter van Asselt. De meeste van de aanwezige beeldende kunst is van de hand van de ‘kleurrijke buren’ die het project zijn naam geven. Zij zijn mensen met een beperking die als kunstenaar werken bij kunstwerkplaats Kijkoor en in Bunschoten zelf.

Een van hen is Charlot Scholten. Voor haar is Kijkoor ook een plek om ervaring op te doen: ‘Ik heb hier geleerd om geen kopieermachientje te worden, maar mijn eigen draai te geven aan mijn kunst.’ Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de scholen uit Bunschoten hebben eerder al op school kennisgemaakt met haar werk en dat van Mattijs Hazewinkel, die beiden zijn aangesloten bij Kijkoor. Geïnspireerd door het werk van Charlot en Mattijs maakten de leerlingen onder het toeziend oog van kunstenaar Stef Vedder op hun beurt kunstwerken, die uiteindelijk ook in de tentoonstelling zijn opgenomen.

Voor dit soort projecten is het van belang dat de gemeente bijdraagt aan de culturele vorming van kinderen, vindt ook wethouder Van Asselt: ‘Wij investeren in kunst en cultuur op school, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen een brede blik op de wereld ontwikkelen. Daarom zorgen we dat we kunst naar de kinderen brengen en kinderen naar de kunst.’