Nieuws
augustus 30
2022

Subsidieregeling de Rijke Schooldag

Met de subsidieregeling ‘de Rijke Schooldag’ voor po en vo scholen bevorder je kansengelijkheid en stimuleer je talentontwikkeling voor álle kinderen en jongeren. De aanvraagperiode loopt van 22 augustus tot 30 september 2022.

Waarom en voor wie is deze subsidieregeling?

Tijdens de reguliere schooluren ziet de dag er voor veel leerlingen vrijwel hetzelfde uit. De invulling van de uren erna loopt sterk uiteen. De ene leerling gaat sporten of naar dans- of muziekles en voor de ander reiken de mogelijkheden niet verder dan de straat of thuis. Niet alle ouders kunnen of willen naschoolse activiteiten voor hun kinderen betalen. Maar ook als ouders het wél kunnen is niet altijd het geschikte aanbod in de buurt.

Wat is de Rijke Schooldag?

Via de Rijke Schooldag kunnen álle leerlingen in aanraking te komen met kunst & cultuur, sport, natuur en gezondheid. Dat maakt voor iedereen talentontwikkeling mogelijk. Scholen, gemeenten, kinderopvangorganisaties, sport- en cultuuraanbieders en andere organisaties werken hiervoor samen in een zogenoemde coalitie.

Interesse?

Scholen met een positieve achterstandsscore kunnen hieraan meedoen en een aanvraag indienen. De aanvraagperiode loopt van 22 augustus tot en met 30 september. Heeft u interesse? Kunst Centraal denkt mee, brengt partijen bij elkaar en helpt bij het doen van de aanvraag:

po scholen: Ellen Lowik, adviseur. Mail ellen.lowik@kunstcentraal.nl of bel 030-8081696.

vo scholen: Mariska de Wit, projectleider vo. Mail mariska.de.wit@kunstcentraal.nl of bel 030-8081682.

Meer weten over de Rijke Schooldag?
Bekijk filmpje
Handreiking regeling
Bekijk handreiking