Nieuws
juni 16
2023

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

De kracht van kunst in de brede SPUK

Matching voor gemeenten

Door SPUK-gelden in te zetten voor cultuureducatie sla je als gemeente twee vliegen in één klap:

Stuur vóór 30 september 2023 uw plan van aanpak op naar de kerngroep van de overheid die advies geeft over uw plan. Op de website van de Brede SPUK-regeling vindt u de exacte procedure en meer informatie.

Kunst Centraal heeft ervaring in de begeleiding van gemeenten bij het maken van een passend plan. Een greep uit de voorbeelden:

Versterken cultuurparticipatie

Wie binnenschools kennis maakt met culturele activiteiten, neemt makkelijker de stap naar cultuurbeoefening in zijn vrije tijd. In twee gemeenten, Baarn en IJsselstein, organiseert Kunst Centraal daarom een lokaal programma waarin leerlingen binnenschools kennis maken met verschillende lokale instellingen. In Baarn kiezen scholen uit een aanbod van diverse projecten. In IJsselstein krijgt een aantal groepen een serie van drie lessen die gegeven worden door een lokale kunstenaar.

Bekijk Cultuur Actief

Verdieping van cultuurprojecten

In de gemeente De Bilt zet de gemeente het budget uit de Brede Regeling Combinatiefuncties in om het Cultuurprogramma van Kunst Centraal uit te breiden met een verdiepende les. Deze wordt verzorgd door lokale kunstenaars van KunstenHuis Idea, de lokale culturele instelling.

Contact

Wilt u dat wij meedenken over de mogelijkheden of wilt u ondersteuning bij het doen van de subsidieaanvraag? Neem gerust contact op: ellen.lowik@kunstcentraal.nl.

Vanaf 21 augustus 2023 zijn wij weer bereikbaar voor vragen en advies.