Nieuws
september 20
2021

Regeling Cultuureducatie mbo

Fotograaf: Marieke Duijsters
Goed nieuws voor mbo scholen en culturele instellingen! Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) heeft een regeling geopend waarmee mbo scholen en culturele instellingen een samenwerking kunnen starten om de culturele ontwikkeling van studenten te bevorderen.

Waarvoor kan je aanvragen?

In co-creatie voor en met studenten wordt hedendaags cultureel aanbod ontwikkeld dat aansluit bij hun behoefte en leefwereld. Binnen het project krijgen studenten ook de ruimte om zelf vrij te experimenteren. Het FCP wil met deze regeling studenten bereiken die tijdens hun opleiding niet of nauwelijks in aanraking komen met cultuur. Daarom zijn creatieve mbo’s uitgesloten van de regeling.

Belangrijke criteria

Er is een gelijkwaardige samenwerking tussen mbo instelling (zonder winstoogmerk), een lokale culturele instelling (zonder winstoogmerk) en mbo-studenten. Dit nieuwe samenwerkingsproject leidt tot kwalitatief hoogwaardig hedendaags aanbod. Daarnaast kijkt het fonds of het project aansluit bij taal-, loopbaan- en burgerschapsvakken.

Meer info

De aanvraagperiode loopt van 15 september 2021 tot en met 1 februari 2024. Aanvragen kan voor een bedrag tussen de €30.000,- en €55.000,-. Meer weten over de voorwaarden en criteria? Check de website van het fonds.

Wil je advies of sparren over je aanvraag? Het vo-team helpt je graag: vo@kunstcentraal.nl