Nieuws
maart 31
2022

Provincie Utrecht verlengt steun aan cultuur- en erfgoedsector

De Provinciale Staten verlengen de steun aan de cultuur- en erfgoedsector als gevolg van de coronacrisis. Er wordt 2 miljoen extra vrijgemaakt voor de jaren 2022 en 2023. Het Herstelpakket bestaat uit meerdere regelingen en projecten. De regelingen worden in mei 2022 opengesteld.

Duurzaam herstel en innovatie

Het provinciale herstelpakket richt zich op duurzaam herstel en op innovatie. Het biedt ruimte aan (jonge) talentvolle makers om weer werk te gaan maken en te presenteren door samenwerkingen aan te gaan met gangbare en niet-gangbare podia. Daarnaast biedt het pakket ruimte voor innovatieve projecten, voor programmering in zalen en op festivals.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: “Gelukkig zijn de laatste coronamaatregelen afgeschaft en kan het publiek weer volop genieten van cultuur en erfgoed. Deze sector moest als eerste dicht en mocht als laatste open. Na gesprekken met de sector zijn we tot de conclusie gekomen dat hierdoor de nasleep wel tot in 2023 duurt. Er is tijd nodig om te herstellen en om in te spelen op de nieuwe werkelijkheid. Vooral ‘makers’, veelal zzp-ers, zijn zwaar getroffen door het verlies van werk en inkomsten.”

Meer over het herstelpakket:

Steun Cultuur- & Erfgoedsector – Kunst Centraal