Nieuws
juli 19
2021

Podium Digitaal

Online onderwijs

Kunst Centraal start in januari 2022 het begeleidingstraject Podium Digitaal. Hiermee helpen we jonge Utrechtse kunstenaars hun werk en makerschap online geschikt te maken voor het basisonderwijs. Zo ontstaat persoonlijke, interactieve digitale kunsteducatie die aansluit bij de belevingswereld van kinderen en past bij de wensen en behoeften van basisscholen. Podium Digitaal wordt mogelijk gemaakt door het Cultuur Innovatiefonds provincie Utrecht.

Hoe zorg je voor een goede vervanging van een live kunstles?

Vanaf het moment dat er geen fysieke (gast)lessen meer mogelijk waren op school, bood Kunst Centraal het online platform Creatief Digitaal aan aan basisscholen. Hierop staan korte, inspirerende lessen in filmvorm van diverse kunstenaars. Deze filmpjes geven een kijkje in het maakproces en op het kunstenaarschap. Ze stimuleren leerlingen om zelf aan de slag te gaan en te creëren. Leerkrachten maken voor hun (thuis)onderwijs veelvuldig gebruik van dit platform, waarop regelmatig nieuwe content wordt geplaatst.

Al snel signaleerden we dat veel kunstenaars de vaardigheden en faciliteiten missen om hun werk digitaal toegankelijk te maken, zodanig dat het een goede vervanging is voor een live kunstles. Met dit begeleidingstraject helpen we twaalf kunstenaars zich te ontwikkelen op het digitale vlak en daarmee zorgen we ervoor dat de content op Creatief Digitaal aansprekend en inspirerend blijft.

Inhoud begeleidingstraject

Naast het lerend netwerk is er een individueel traject. De resultaten, digitale lessen, worden geplaatst op het platform Creatief Digitaal.

Meer info

Hinke Breimer, projectleider: hinke.breimer@kunstcentraal.nl