Nieuws
november 16
2021

Let’s game!

Avatar time!

Van donderdag 8 november tot en met vrijdag 12 november 15:00 uur was het ‘De week van de Mediawijsheid’. Netwerk Mediawijsheid organiseert die week een wedstrijd voor alle groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nederland. Het thema van dit jaar was: game. Een van de opdrachten in de wedstrijd had Kunst Centraal in Tooly klaar gezet: maak je eigen Avatar. We kregen duizenden Avatars binnen!

Omdat er een workshop te winnen viel voor de mooiste avatar hebben we ze allemaal op posters gezet. En de winnaar is geworden: The headless man. Bewust of onbewust één stap in het ontwerpproces overslaan en daar dan de identiteit van je poppetje aan ontlenen, dát is creatieve kracht op zijn best! Als tweede: De jaloerse bruidsmeid. Achter deze avatar gaat een wereld aan verhalen schuil… En op de derde plek het poppetje met de mooiste boodschap: Ziggy, je mag zijn wie je bent.

We willen alle kinderen die onze opdracht hebben gedaan van harte danken voor hun prachtige, grappige, verrassende en creatieve inzendingen. En mochten jullie de smaak te pakken hebben? Op www.tooly.nl staan nog veel meer leuke tools waar je je creativiteit in kwijt kunt.

Wil jij ook je eigen avatar maken, of lijkt het je leuk een andere digitale tool uit te proberen? Open Tooly! Tooly staat boordevol toffe tools om je eigen creaties te maken. Check it out!

Ga naar Tooly