Nieuws
februari 15
2022

Leerlingen in Eemnes weer naar een voorstelling!

Maandag 14 februari speelde theatergroep Matrose op basisschool de Zuidwend de voorstelling Don Juan. Ook Wethouder Wilma de Boer- Leijsma –van onder andere onderwijs en cultuur – was daarbij aanwezig.

De voorstelling

Een schurk die alle regels aan zijn laars lapt, vijanden heeft door het hele land en elk meisje dat hij diep in de ogen aankijkt stapelverliefd op hem maakt. Hij laat brandende dorpen achter zich en honderden mensen aan wie hij zijn excuses nog moet aanbieden. Alleen Don Juan zegt nooit sorry. Zelfs niet als dat makkelijker is. En dát komt hem nog duur te staan!

Theatergroep Matrose heeft een voorliefde voor klassieke toneelliteratuur. Zij brengt deze klassiekers op een spetterende en toegankelijke wijze tot leven.

In gesprek

Na afloop van de voorstelling gingen de genodigden met elkaar in gesprek over de voorstelling en het Kunstmenu in gemeente Eemnes. Behalve wethouder de Boer-Leijsma waren dat Maria Rigter – directeur de Zuidwend, Hilde van tol – hoofd Kunsteducatie Kunst Centraal en Ellen Nanning – programmeur Cultuurprogramma Kunst Centraal.

Kunstmenu en Cultuurprogramma

In Eemnes nemen drie scholen deel aan het Kunstmenu en Cultuurprogramma. Naast de Zuidwend zijn dat de Mariaschool en de 7-Sprong.