Nieuws
april 8
2022

Kijkje achter de schermen op school?

Tijdens Corona was het niet mogelijk culturele instellingen te bezoeken. Daarom hebben we een online versie van Kijkje achter de schermen bij bioscoop Kinepolis in Utrecht ontwikkeld! Nu zijn we op zoek naar een school die dit spel met een 3 VMBO klas wil uitproberen.

Fotografie Anna van Kooij

Hoe werkt het? Leerlingen ontdekken beroepen bij een culturele instelling.

Vanuit school gaan de leerlingen op bezoek bij bioscoop Kinepolis in Utrecht. Op hun telefoon spelen ze in groepjes een escapespel. Ze zoeken naar aanwijzingen die te vinden zijn op verschillende plekken op school. Zoals in de lerarenkamer, de aula of het schoolplein.

Via QR-codes krijgen de leerlingen 360 graden filmpjes te zien, waarin een host ze meeneemt naar verschillende ruimtes van Kinepolis, zoals MX 4D-filmzaal. Via de filmpjes ontmoeten ze medewerkers van Kinepolis die vertellen over hun werk, zoals de technicus. Wie het eerst alle aanwijzingen heeft gewonnen wint het spel.

Fotografie Anna van Kooij

Interesse? Stuur een mailtje naar Irene de Jong. We plannen een datum met je in, komen op school om de aanwijzingen te verstoppen en het spel uit te leggen in de klas. Het enige waar je voor moeten zorgen is dat de leerlingen een telefoon bij zich hebben.