Nieuws
februari 24
2022

Jeroen Willem Klomps nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Per 1 maart 2022 is Jeroen Willem Klomps de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Kunst Centraal. Hij volgt Renate Westerlaken-Loos op, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Renate Westerlaken-Loos was vanaf 2016 voorzitter.

Jeroen Willem Klomps (1972) is eigenaar van Klomps Management & Consultancy en begeleidt en adviseert daarmee organisaties bij verandertrajecten. Daarnaast was hij tot 2021 wethouder van gemeente Stichtse Vecht met onder andere cultuur in zijn portefeuille. In die hoedanigheid maakte hij kennis met het werk van Kunst Centraal. “Al jaren volg ik het werk van Kunst Centraal. Ik vind het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur om zo hun talenten te ontdekken. Het aanbod van Kunst Centraal draagt bij aan de ontwikkeling van onze jeugd en jongeren, een belangrijke maatschappelijk taak waar ik me als voorzitter graag voor inzet.”

“Een krachtige en betrokken Raad van Toezicht is van groot belang voor de continuïteit van ons werk”, aldus Barbara Wittebol, directeur-bestuurder van Kunst Centraal. “Ik dank Renate Westerlaken-Loos voor haar jarenlange inzet en toewijding en ik kijk uit naar de samenwerking met Jeroen Willem Klomps, een ervaren bestuurder met een grote maatschappelijke betrokkenheid.”