Nieuws
oktober 11
2024

Voortgezet onderwijs

Eerste bijeenkomst 2024 Training cultuurcoördinator vo

Op 10 oktober vond de eerste bijeenkomst van dit jaar van de Training cultuurcoördinator voor het voortgezet onderwijs plaats, begeleid door trainers Edien Lammers (FleCk), Marije de Vries (Mocca) en Door Heijne (Kunst Centraal).

De middag begon met een rondleiding bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waarna de deelnemers elkaar leerden kennen en spraken over de waarde van cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs, en hoe ze dit het beste kunnen verwoorden.

In de avond bezochten sommige deelnemers de voorstelling Cliënt E. Busken bij ITA, gespeeld door Gijs Scholten van Aschat. Het uitwisselen van ervaringen werd als zeer waardevol ervaren door de groep.

Ook praktische onderwerpen zoals financiën en het gebruik van de juiste terminologie kwamen aan bod tijdens de trainingsmiddag. Deelnemers ervaarden het als waardevol om ervaringen uit te wisselen.

De volgende bijeenkomst zal zich richten op de schoolcontext, het vergroten van draagvlak en verandermanagement. De laatste bijeenkomst van de Training cultuurcoördinator vo vindt plaats op 5 juni 2025. Na succesvolle afronding van de training ontvangen de deelnemers van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) het certificaat Cultuurcoördinator vo.

Provincie Utrecht (Kunst Centraal), Amsterdam (Mocca) en de Provincie Flevoland (FleCk) vormen samen de regio Midden-West, een van de vier landelijke regio’s waar de training Cultuurcoördinator vo wordt aangeboden. LKCA monitort de training landelijk.