Nieuws
juni 24
2022

Doordenkers gezocht in Bunnik!

Creatieve denkers zijn nodig voor het oplossen van de problemen van de toekomst! Een voorbeeld van zo’n probleem is het woningen-natuur dilemma van de Gemeente Bunnik. In het project ‘Doordenkers gezocht’ zoeken leerlingen van de groepen 7-8 van de basisscholen in Bunnik naar woningen die natuur zijn in plaats van natuur kosten. Op donderdag 23 juni boden Lene en Quin van de Barbarascholen de oplossingen die de leerlingen gevonden hadden aan aan de Burgemeester van Bunnik, Ruud van Bennekom.

In Bunnik is steeds meer vraag naar woningen. Maar waar je woningen bouwt daar verdrijf je de natuur. En waar je de natuur behoudt, daar staan geen woningen. Zouden we iets kunnen leren van planten en dieren om dit probleem op te lossen? En wat zou er dan ontstaan? Tijdens een buitenles gingen de leerlingen onder leiding van gastdocent Nienke van den Berg op onderzoek uit. Ze verzamelden zoveel mogelijk wilde ideeën. Wat nou als mensen konden wonen in grote vogelnesten? Of als we een drankje konden uitvinden waarmee we in een mestkever veranderen?

De beste ideeën werkten de leerlingen uit in een tekening en tekst. Deze zijn gebundeld en overhandigd aan de burgemeester. De gemeente is blij met de input. Burgemeester Ruud van Bennekom zal de resultaten aanbieden aan de projectleiders van de Kersenweide en het gebied rondom het station. Twee projecten binnen de gemeente Bunnik waar in de komende jaren gebouwd wordt.

Wil je meer weten over dit project? Bekijk het lesmateriaal!