Nieuws
mei 25
2023

Primair onderwijs

De Kunstgroeier

Kinderbiënnale

Een zandlichtbak nodigt uit om met je handen doorheen te gaan, vingertekeningen te maken, glazen voorwerpen in te begraven of met autootjes overheen te racen. En zo kun je kunst laten groeien. Kijk maar!

Groeien

De zandlichtbak maakt onderdeel uit van het project ‘Groeien’ van Kunst Centraal. In dit project ervaren kinderen dat alles en iedereen voortdurend verandert. Uit een piepklein zaadje ontwikkelt zich een prachtige grote zonnebloem. De kleine lieve schattige puppy wordt binnen een paar jaar een sterke stoere hond.  Alles en iedereen verandert voortdurend. Zelfs je eigen lijf. In het project onderzoeken de kleuters de groei van mensen, planten en dieren. In het lichtatelier hebben ze bovendien ontdekt dat je met licht en schaduw ook kunt groeien!

Kunst Centraal

Kunst Centraal helpt leerkrachten om de creativiteit van hun leerlingen te ontwikkelen. Dat doen wij onder meer door elk basisschoolkind in de provincie Utrecht ieder jaar minimaal een keer professionele kunst en hun eigen lokale culturele omgeving te laten beleven. Wij zorgen ervoor dat zij in de loop van de jaren kennis maken met allerlei verschillende vormen van kunst en allerlei kunstenaars. Kant en klaar lesmateriaal helpt leerkrachten de creatieve lessen in het onderwijsprogramma in te bedden.

Een kijkje in onze projecten

Bekijk alle projecten van IJsselstein