Nieuws
september 19
2024

Voortgezet onderwijs

De CJP Cultuurkaart bij jou op school

Op dinsdag 17 september 2024 organiseerden we het ‘Online uurtje CJP’ waarin we deelnemers bijgepraat hebben over de CJP Cultuurkaart bij hen op school. Deze online bijeenkomst was speciaal voor docenten en cultuurcoördinatoren uit het voortgezet onderwijs en werd georganiseerd i.s.m. NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur & School Utrecht.

Om 16:00 uur gaan we van start. De enthousiaste deelnemers, bestaande uit docenten en cultuurcoördinatoren, introduceren zichzelf en delen waarom ze aanwezig zijn: “Ik ben dit jaar cultuurcoördinator en ga me buigen over geldzaken. Benieuwd naar hoe ik dit aanpak en of ik niks misloop”, en: “Wij maken als internationale school nog geen gebruik van de CJP-kaart, ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden.”

“We doen al jaren mee met CJP en ik schuif graag aan bij dit Online uurtje, want ik wil niks missen. Misschien hoor ik nieuwe dingen”

De Cultuurkaart

Vervolgens legt Jennet Sintenie – projectleider Cultuurkaart bij CJP – uit hoe de kaart zich sinds 1998 heeft ontwikkeld en vertelt ze over de huidige en toekomstige financieringsstructuur.

Ze geeft een overzicht van de geschiedenis en het huidige gebruik van de CJP-kaart in het onderwijs: in de stad en provincie Utrecht wordt de Cultuurkaart bijvoorbeeld gebruikt door 77% van de voortgezet onderwijs-scholen. Dat is iets onder het landelijk gemiddelde; dit is namelijk 80%.

Jennet beantwoordt vragen en geeft deelnemers tips: “Soms kom ik in de knel met het budget. Het voelt dan als een rare constructie omdat je met veel kleine bedragen verspreid over twee schooljaren zit.” Jennet stelt voor om het budget in secties op te delen, wat meerdere deelnemers inderdaad als een mogelijke oplossing zien.

“Betekent dat het bedrag dat in mijn portal staat, het bedrag is wat ik heb tot en met 31 december? “Ja, dat klopt.” “O, dan heb ik nog veel uit te geven!”

Praktische informatie

Bezoek de CJP-website educatie.cjp.nl voor meer informatie over de Cultuurkaart.

Binnenkort organiseren we ook: