Nieuws
maart 8
2024

Primair onderwijs

‘Behoorlijk boos’ in Leerdam

‘Goed om te zien dat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met het theater, en dat ze door deze voorstelling leren om betekenis te kunnen geven aan hun emoties’, aldus wethouder van Vijfheerenlanden Shalandra Hitipeuw. Samen met een heel aantal bassischoolkinderen bezocht ze de theatervoorstelling ‘Behoorlijk boos’.

Een eekhoorn, een spitsmuis, veel kinderen en een wethouder: geen alledaagse combinatie. Toch kwamen ze woensdag 6 maart in Stadspodium GO in Leerdam bij elkaar. De dieren stonden op het toneel, de kinderen zaten in de zaal. In het kader van het Kunstmenu van Kunst Centraal waren de groepen drie en vier van de basisscholen uit Leerdam en omgeving uitgenodigd, en voor deze keer was ook de wethouder van de partij. Zij kwam namens de gemeente kijken hoe kunsteducatie in de praktijk werkt.

Boos

De leden van het Eindhovense theatergezelschap Oortwolk, die deze voorstelling hebben verzorgd, halen hun inspiratie graag uit kinderboeken. Zo hebben ze bij deze voorstelling geput uit het boek van Toon Tellegen ‘Is er dan niemand boos?’. In het stuk viert Eekhoorn, die jarig is geweest, een feestje. Zijn vriend Spitsmuis had wat redenen verzonnen om niet te hoeven komen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar verschrikkelijk boos over is, maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Op zijn beurt vindt Spitsmuis dat niet zo leuk, en probeert Eekhoorn zover te krijgen dat Eekhoorn tóch boos wordt. Maar het lijkt alsof Spitsmuis nu zelf alleen maar kwader wordt …

Bekijk het project
Behoorlijk boos