Verhalenpret

3 lessen

Groep 1-2

Verhalen vertellen met Sanne te Loo

Aan kleuters verhalen vertellen is geen straf! Ze hangen aan je lippen. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om samen met hen eigen verhalen te maken. Met Verhalenpret krijg je verschillende tools in handen. Sanne te Loo is schrijver en illustrator. Zij doet niets liever dan verhalen maken en verbeelden. Zij komt bij jullie in de klas. En dan kan de pret beginnen!

 • Over het project

  Met haar prentenboek neemt de schrijfster jullie op fantasierijke manier mee in het verhaal. Ze leest eruit voor in de klas. Ter voorbereiding oefenen jullie een liedje.

  Kort lessenoverzicht

  Les 1: Kennismaken met de hoofdfiguren uit het boek en het liedje meezingen.
  Les 2: Bezoek schrijfster/illustratrice aan de klas. Ze laat zien hoe ze tekent, ze vertelt het verhaal en laat de leerlingen zelf aanvullingen maken.
  Les 3: Boek voorlezen en met elkaar het verhaal verder verzinnen; het liedje zingen.
  Extra: Suggesties om zelf verhalen te maken. Dit kan gedurende het hele schooljaar.
 • Over Sanne te Loo

  Sanne te Loo werd in 1972 geboren in Waddinxveen, maar woont nu in Utrecht, samen met haar man en haar twee kinderen. Ze werkt daar ook.
  Als kind tekende ze al veel; ze was dol op prentenboeken en maakte ze ook zelf.

  “Altijd moest ik vooraan zitten in de klas en zeker niet bij het raam. Anders zou ik maar wegdromen, zei de juf. Alleen tijdens het tekenen mocht ik op school wegdromen. Ik heb daarom veel getekend en ben er nooit mee gestopt. Ik keek veel prentenboeken in en zag vol bewondering hoe een tekening je kan laten lachen, kan laten zweven, ja zelfs hoogtevrees kan bezorgen. Dat wilde ik ook en dat wil ik nog steeds.”

  Ze doorliep de Kunstakademie St. Joost in Breda om zich verder te bekwamen in wat ze het liefste deed: tekenen en schilderen.

  Meer weten over Sanne? Bezoek haar website.