Ik en mijn gouden pinguïn

Kistje

De scène Ik en mijn gouden pinguïn is opgebouwd uit voorwerpjes die zijn samengebracht in een kleine rechthoekige kist die wordt omlijst door een houten rand met een bloemmotief. Van binnen is het kistje bekleed met groen-wit geblokt kastpapier.

Het figuurtje

In het kistje zien we een figuurtje en face geportretteerd. Zijn of haar gezicht kijkt ons vriendelijk aan van onder een geschilderd, kort en donker kapsel. Het lichaam bestaat uit een houten kistje dat horizontaal in tweeën is gedeeld. Aan de onderkant is het afgebiesd met een stukje kant (waardoor het idee versterkt wordt dat het om een meisje gaat).

In het bovenste vakje van het ‘lijf’ geven twee roze knopen de borstpartij aan. Er hangt een roze bedelhartje met een zonnetje in het midden en in de onderste helft draait het radertje van een analoge klok (de ingewanden?) en staat een plastic dierfiguurtje. Op de achtergrond een kaartje stopwol. De kopspelden die erin zijn gestoken vormen een sierrandje.

Pinguïn

Het figuurtje staat op korte poppenbeentjes en heeft twee plastic poppenarmen. Met zijn rechterhand houdt hij een ketting vast die aan de halsband van een pinguïn bevestigd is. Dit beestje staat op een blikken cakevormpje. Hij houdt zijn kopje opzij en kijkt ons met zijn grote oog strak aan.